94%-os a valószínűsége, hogy a Fed kamatot fog emelni decemberben

Federal-Reserve
A Bloomberg mai cikke szerint 94% az esélye annak, hogy a Fed kamatot emel decemberben. Nyugodt volt a kereskedés a tegnapi napon, nem láttunk nagy ralikat az részvény és a devizapiacon sem – foglalta össze Varga Botond, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője.

Ismét rekordot döntött a Dow Jones index, amely tegnap 0,3%-os erősödéssel 18 923 ponton zárt. Az amerikai részvénypiacokon kitartott a jó hangulat, az S&P 500 index 0,8%-os pluszban fejezte be a kereskedést. Tegnap jól teljesítettek az amerikai légitársaságok, a United 5%-ot, az American Airlines pedig 3,1%-ot menetelt, miután Warren Buffett cége részesedést szerzett az említett cégekben. Európában a Stoxx Europe 600 index 0,3%-ot emelkedett, ahol az energiaszektor volt felülteljesítő.

Az olaj kurzusa tegnap közel 6%-ot emelkedett, miután piaci hírek szerint egyes OPEC tagok a november 30-i ülés előtt a közös megállapodást forszírozzák. Más szavakkal, a még szeptemberi szóbeli megállapodást próbálják csoportszinten elfogadtatni és egységes fellépést elérni, de egyes kitermelők ennek ellenállnak. Továbbra is tartjuk azt az álláspontunkat, miszerint a szeptemberi megállapodás elsősorban a piaci intervencióról szólt, tényleges lépések kevésbé valószínűek. Emiatt az olajár rövid távon is korrigálhat.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top