5100 és 6300 forintos ársávban lesz várható a Waberer’s részvénye

Az elmúlt két évtized során a Waberer’s képes volt arra, hogy egyenletes növekedést érjen el. Ami a jövőt illeti, a Waberer’s célkitűzése az, hogy fenntartsa és bővítse vezető szerepét, oly módon, hogy folytatja szerves fejlődését is, miközben válogatott akvizíciókat hajt végre.

 

Tőzsdére lép a Waberer’s International Zrt.

A Waberer’s International Zrt. („Waberer’s” vagy a „Társaság”), amelynek székhelye és működési központja Budapesten, Magyarországon található, a legnagyobb saját tulajdonú járműparkkal szolgáltatást nyújtó árufuvarozási vállalat az európai FTL-szegmens (komplett rakományok) piacán. A Társaság ügyfeleinek nemcsak egyszerű közúti árufuvarozási szolgáltatást kínál, hanem a logisztikai szolgáltatások teljes skáláját is, az ellátási lánc teljes egészében. Az aktuális pénzügyi év első három hónapjában minden nap több mint 5 000 Waberer’s gépkocsivezető volt mozgásban Európában. Több mint 3 650 kamionnal, amelyek átlagéletkora 3 évnél alacsonyabb, a Waberer’s flottája a legnagyobb és az egyik legkorszerűbb Európában. Az innovatív IT-rendszer által támogatott, magas színvonalú, kifinomult logisztikai rendszer segít abban, hogy a rendelések teljesítése megbízhatóan, hatékonyan és biztonságosan menjen végbe.
Az elmúlt két évtized során a Waberer’s képes volt arra, hogy egyenletes növekedést érjen el. Ami a jövőt illeti, a Waberer’s célkitűzése az, hogy fenntartsa és bővítse vezető szerepét, oly módon, hogy folytatja szerves fejlődését is, miközben válogatott akvizíciókat hajt végre a kelet-közép-európai régióban. A Társaság igen jelentős múlttal rendelkezik mind a belföldi, mind a nemzetközi stratégiai akvizíciók terén, melyekkel a Waberer’s már bizonyította, hogy vezető konszolidátor a szállítási és logisztikai piacon.

A kibocsátás okai, a bevétel felhasználása és annak becsült összege

Az Ajánlattételre abból a célból kerül sor, hogy elősegítse az Értékesítő Részvényes egyes Meglévő Részvényeinek, valamint a Társaság Új Részvényei értékesítését és a tőkebevonást, mindemellett növelje a Társaság ismertségét a nemzetközi befektetői közösség körében és piacot teremtsen a Részvények számára.
A Társaság az Új Részvények eladásából származó nettó árbevételből körülbelül 32 millió eurót a LINK folyamatban levő felvásárlására, a fennmaradó részt vállalati és működőtőke beruházásokra tervezi felhasználni.
Amennyiben a LINK folyamatban lévő felvásárlása meghiúsul (amelyről a vezetőség úgy véli, hogy nem valószínű), a Társaság az Új Részvények eladásából származó nettó árbevételét az európai országokban – köztük Lengyelországban – egyesülések és felvásárlások újabb lehetőségeinek kiaknázására szeretné fordítani, összhangban a Csoport azon célkitűzésével, hogy szelektív akvizíciók révén növelje piaci pozícióját, vagy ennek alternatívájaként lengyelországi üzleti tevékenységének organikus növekedését, valamint vállalati és működőtőke beruházásokat finanszírozzon.
Bár a Társaság a fentiek szerint kívánja felhasználni árbevételét, ennek tényleges realizálása a piaci körülmények, váratlan események illetve egyéb tényezők függvényében ettől eltérhet. Következésképpen a Társaság rendszeresen felül fogja vizsgálni az árbevételi források lehetséges felhasználási lehetőségeit, és adott esetben az ilyen felhasználásokat bármely sajátos körülmény vagy esemény megvalósulásához igazítja.

 

Részvényjegyzés, ársáv

Az MNB H-KE-III-426/2017. számú határozatával jóváhagyott Tájékoztató alapján a Waberer’s International Zrt. törzsrészvényeit 2017. június 19-től nyilvános értékesítés ke¬retében vásárolhatják meg a teljes jogképességgel rendelkező természetes személyek és jogi entitások (mind a jogi személyiséggel rendelkezők, mind a jogi személyiséggel nem rendelkezők), az Elfogadható Intézményi Befektetők kivételével, és vehetnek részt Magyarországon a Nyilvános Ajánlattételben. A nyilvános értékesítéssel párhuzamosan zártkörű értékesítésre is sor kerül intézményi befektetők részére. A Waberer’s International Zrt. részvények jegyzésére 5100 – 6300 forint közötti ársávban kerül sor. Befektetőként Ön a 6300 Ft-os maximum árfolyamon igényelhet részvényt, a végleges részvényárat a zártkörű jegyzésben kialakuló ár határozza meg, de az nem lehet magasabb a maximális árnál. A végleges részvényár ugyanaz a zártkörű és a nyilvános értékesítésben résztvevő befektetők számára.

 

Forrás és teljes tájékoztató:

http://ersteinvestment.hu/hu/waberers_jegyzes_informacio.html


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top