500 millióval több visa érintés nélküli fizetés az európai érintésmentes fizetési limitek emelésének köszönhetően

A Visa ma bejelentette, hogy több mint félmilliárddal több olyan érintés nélküli fizetést dolgozott fel, ahol korábban a fogyasztóknak PIN-kódot kellett volna megadniuk, azóta, hogy az érintésmentes fizetések limitjét megnövelték Európa több mint 29 országában.

  • A fogyasztók szívesen használják a kontaktmentes fizetést. Ezt bizonyítja, hogy a Visa félmilliárddal több PIN-kód megadását nem igénylő tranzakciót bonyolított le mióta a COVID-19 világjárvány miatt megemelkedtek az érintésmentes fizetési limitek Európa-szerte.
  • E megoldások kényelme és egyszerűsége okán a vásárlók mindennapi költéseik során növekvő mértékben választják a PIN-kód mellőzését támogató fizetési technológiákat.
  • Mivel a járvány felgyorsította az egyszerű, gyors és biztonságos kereskedelem iránti globális keresletet, a vállalkozások körében is egyre többen biztosítanak érintésmentes fizetési lehetőségeket.

A COVID-19 miatt a kontaktmentes fizetés megítélése megváltozott: kényelmi szolgáltatásból elengedhetetlen szükségletté vált. A boltokban történő digitális fizetés már nem csak egy extra szolgáltatás, hanem egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a fogyasztók és kereskedők számára, hogy elkerüljék a fizikai érintkezést a fizetési terminálokkal. Az érintésmentes fizetési limitek emelésével pedig a Visa jelentősen több PIN-kód nélküli tranzakciót dolgozott fel Európa számos országában.

Az érintésmentes fizetés iránti növekvő igény Európa-szerte kimutatható – a Visa-kártyákkal történő bolti fizetések immáron több mint 75 százaléka történik ilyen módon. Egyes európai országokban több mint duplájára nőtt ez az arány a tavalyi év azonos időszakához képest[1], de a legnagyobb európai államok közül is számosban legalább 20%   volt a növekedés az elmúlt évben[2].

Kiss Ede, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője elmondta: “Az érintés nélküli fizetések Európa-szerte növekvő népszerűsége nem új keletű. A járvány valójában egy meglévő tendenciát gyorsított fel, annyi különbséggel, hogy a kontaktmentes fizetés mostanra már nem csak kényelmes, hanem szükséges is. A globális világjárvány kitörésekor azonnal prioritássá tettük az együttműködést partnereinkkel Európa-szerte az érintésmentes fizetési korlátok emelése érdekében, hogy a fogyasztók könnyebben és biztonságosan tudjanak fizetni, és ritkábban kényszerüljenek PIN-kódjuk beütésére.

A magasabb érintésmentes fizetési limitek bevezetése azonban csak egy része annak az erőfeszítésnek, amellyel a Visa az európai gazdasági fellendülést támogatja. Célunk, hogy megkönnyítsük az egyének és a vállalkozások boldogulását. Akár azáltal, hogy egyszerűbbé és biztonságosabbá tesszük a fogyasztók számára a személyes és online fizetést, de akár azzal is, hogy segítjük a kisvállalkozásokat a változó környezethez való alkalmazkodásban. Ez most fontosabb, mint valaha.”

A Visa által nyújtott vezető fizetési technológia és biztonság lehetővé teszi az európai fogyasztók számára, hogy bankkártyájuk és mobileszközük segítségével akkor is fizethessenek a kézi érintést kerülve, ha épp úton vannak. A Visa legújabb közlekedési innovációjának köszönhetően az érintésmentes fizetés immáron utazás során is használható Európa több mint 50 városában.

Fontos hozzátenni, hogy a tapasztalatok szerint a visszaélések aránya az érintésmentes kártyák esetén a legalacsonyabb minden egyéb fizetési formához képest, valamint a fizikai értékesítési helyeken elkövetett csalások is történelmi mélyponton maradtak azokban az országokban, ahol az érintésmentes fizetéseket széles körben használják.

 

A Visa Inc-ről

A Visa (NYSE: V) a világ vezető digitális fizetési vállalata. Küldetésünk, hogy megoldásainkkal összekössük világot a legfejlettebb, legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb fizetési hálózaton keresztül ezzel is elősegítve az emberek, vállalatok, gazdaságok gyarapodását. Fejlett globális adatfeldolgozó hálózatunk, a VisaNet biztonságos és megbízható fizetési lehetőséget biztosít világszerte, amely több mint 65 000 tranzakciót képes kezelni másodpercenként. A vállalat innovációra való folyamatos törekvése katalizátorként hat a digitális kereskedelem gyors növekedésére eszköztől függetlenül, fő hajtóereje a mindenki számára mindenhol elérhető készpénz nélküli jövőről szőtt álmoknak. Ahogy a világ az analóg megoldásokról a digitálisakra vált, a Visa a megoldásai, a munkatársai, a hálózata és az elérhetősége által átformálja a kereskedelem jövőjét. További információért látogasson el az About Visa és visa.com/blog oldalakra, valamint kövessen bennünket a @VisaNewsEurope Twitter oldalon.

[1] VisaNet adat, 2020. június

[2] VisaNet adat, 2020. június

Scroll To Top