3,5 százalék fölé növelte AutoWallis részesedését a Generali Alapkezelő

Tovább növelte részesedését a Generali Alapkezelő az AutoWallis-ban a rekordmagas első negyedéves eredményt követően, miután értékelésük szerint a tőzsde autós vállalata gyorsabban halad korábban meghirdetett stratégiájának megvalósításában. Az Alapkezelő az AutoWallis közel 8 millió darab saját részvényének megszerzésével immár 3,5 százalék feletti tulajdonrésszel rendelkezik.

 Az AutoWallis Nyrt. tőzsdei fix üzletkötés keretében értékesítette saját részvényeit, így a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett társaság sajátrészvény-állománya nullára csökkent. A tranzakció 93 forintos árfolyamon történt, mely 12 százalékkal magasabb a tavaly decemberi tőkeemelés 83 forintos szintjénél, melynek során az Alapkezelő másik két intézményi befektető mellett már vásárolt AutoWallis részvényeket. Székely Gábor, az AutoWallis befektetési igazgatója a tranzakcióval kapcsolatban elmondta, hogy az több szempontból támogatja a vállalat meghirdetett stratégiáját: egyrészt növeli a részvények közkézhányadát, másrészt a befolyó összeget a társaság korábban meghirdetett stratégiai céljainak finanszírozására használja fel. A tranzakció emellett a vállalat saját tőke értékét emeli, így az AutoWallis újabb, a tervek szerint a Növekedési Kötvényprogram keretein belül végrehajtandó kötvénykibocsátási lehetőségeit erősíti. Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő Zrt. befektetésekért felelős vezetője az Alapkezelő részesedésének növelése kapcsán elmondta, hogy bíznak az AutoWallis Csoport további jelentős értékteremtésében, mivel a korábban meghirdetett stratégia megvalósítása az eredetileg meghirdetettnél gyorsabban halad, amit már a társaság idei első negyedéves rekordmagas eredménye is bizonyít, így részesedésükre hosszú távú befektetésként tekintenek.

 

AutoWallis Csoport

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában, valamint a BUX és BUMIX indexekben jegyzett AutoWallis Nyrt. célja, hogy az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója legyen. A vállalat célja, hogy az autóipari befektetésekre fókuszáló befektetési portfóliójának folyamatos, akvizíciós úton történő szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselő vagyonkezelőként működjön. Az AutoWallis Csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Észak-Macedónia, Magyarország, Montenegró) gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. A csoport által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a Citroën, a Dacia, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a MINI, a Nissan, az Opel, a Peugeot, a Renault, a SsangYong, a Suzuki, a Toyota, a Saab alkatrészek utánpótlása és a Sixt rent-a-car. Az AutoWallis a Budapesti Értéktőzsde Legek 2020 Díjátadón elnyerte „Az év alaptőke-emelése” díjat. www.autowallis.hu www.facebook.com/AutoWallis

Scroll To Top