ingyenes webstatisztika

Rekordközelben az arany árfolyama – átlépte az 1800 dollárt

Átlépte az 1800 dollárt az arany unciánkénti árfolyama. A jelenlegi világgazdasági bizonytalanság rekordmagas árfolyamot hozhat – derül ki az év innovatív terméke díjjal kitüntetett BlockBen szakértőjének elemzéséből. 

 

A világméretű koronavírus-járvány újabb hullámától való félelem tovább fokozza a gazdasági bizonytalanságot – ez pedig tradicionálisan az arany felé irányítja a befektetőket. Csakúgy, mint azok a gazdaságélénkítő segélycsomagok, amelyek segítségével a legtöbb nemzeti jegybank és kormány igyekszik mérsékelni a járvány okozta gazdasági válságot.

Az arany unciánkénti árfolyamán egyértelműen látszik ez a tendencia: ma átlépte az 1800 dollárt. Az árfolyam utoljára 2011 augusztusában és szeptemberében járt a lélektani 1900 dolláros szintnél, egészen pontosan 1896 dollárnál.

Az arany ára az elmúlt egy évben már így is harmadával nőtt. A nemesfém iránti kereslet olyan mértékben ugrott meg a világméretű koronavírus-járvány kitörése után, hogy márciusban gyakorlatilag elfogytak a vásárolható fizikai aranykészletek. A járvány gazdasági hatásait ma még lehetetlen pontosan felmérni, nem tudni, meddig romlik a helyzet. Az arany árában ezért áttörésre számítunk: sokan továbbra is ebbe kívánnak menekülni az egyéb piacokból” – fogalmaz Bodnár Viktor, a BlockBen vezérigazgatója. A magyar tulajdonú cég 2018-ban kapta meg az év innovatív terméke díjat a szingapúri Crypto Currency Expón, tavaly pedig BlockBenPay nevű innovatív fizetési megoldása bekerült a FinTechShow 10 legizgalmasabb digitális pénzügyi újdonsága közé. A BlockBen saját arany alapú termékeivel kapcsolatban is azt tapasztalja, hogy jelentősen megnőtt irántuk a kereslet az elmúlt hónapokban.

Elemzők – köztük a BlockBen szakértői is – a jelenlegi világgazdasági helyzetben a lehetséges forgatókönyvek között említik az árfolyamrekordot a következő időszakban.

 

Bővebb információk:

A BlockBenről: https://blockben.com/

A BlockBenPay-ről: https://blockbenpay.com

Blog: http://blog.blockben.com/

640x40_feher
Scroll To Top