ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Magyar Tőzsde / Konzum: a nemzetközi tőkepiaci megjelenést segíti a beolvadás az Opusba

Konzum: a nemzetközi tőkepiaci megjelenést segíti a beolvadás az Opusba

Az Opus Global Nyrt. kapitalizációja elérheti a 350-400 milliárd forintot, miután átveszi a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. vagyonát, így könnyebben léphet ki a nemzetközi tőkepiacokra – mondta a Konzum vezérigazgató-helyettese a portoflio.hu kérdésére válaszolva.

A gazdasági hírportálon szerdán megjelent interjúban Fekete Péter hangsúlyozta, hogy a fúzióval mindkét társaság részvényesei jól járnak. A megszűnő Konzum részvényesei az Opusban kapnak részesedést.
A cserearány kiszámításáról nem kívánt nyilatkozni. Mint elmondta, annak meghatározását a tőzsdei cégek könyv szerinti értékén, részvényárfolyamán és kapitalizációján túl számos tényező befolyásolja, ráadásul mindkét cég értékét módosíthatják a még le nem zárt, jelentős értékű tranzakciók.

     
A Konzumnál a Ligetfürdő és a Balatontourist, az Opusnál pedig építőipari cégek és a Mátrai Erőmű tulajdonrészeinek apportja van még folyamatban, emellett a 2018-as gazdasági évet is le kell zárni – tette hozzá. A tranzakció lebonyolításába a törvényben előírt jogi és könyvvizsgálói háttéren túl nemzetközi hátterű befektetési bankot is bevonnának.
A Konzum vezérigazgató-helyettese szerint a márciusi rendkívüli közgyűlést követően törölhetik a társaságot a Budapesti Értéktőzsdéről, majd bevezetik az Opus új papírjait a részvénypiaci kereskedésbe.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×