ingyenes webstatisztika
Home / Világgazdaság / A negyedik negyedévtől a jüan is szerepel az IMF devizatartalék-kimutatásaiban

A negyedik negyedévtől a jüan is szerepel az IMF devizatartalék-kimutatásaiban

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) az idei negyedik negyedévtől szerepelteti a kínai devizát, a jüant (renminbi, RMB) tagországai devizatartalékainak kimuatásában. Az adatok vezetése 2016. október elsejével kezdődik és a 2017 márciusában publikálásra kerülő 2016 negyedik negyedévi COFER devizatartalék kimutatásban szerepel majd első alkalommal – írja az IMF pénteken kiadott közleménye.

Az IMF tagjainak devizatartalékáról készített COFER (Currency Composition of Official Foreign Exchange Reserves) kimutatásban a renminbi külön tételként való szerepeltetése azt jelenti, hogy a tagországok birtokában lévő kínai devizaösszegeket és renminbiben denominált eszközöket a hivatalos devizatartalék részének lehet tekinteni.
Az IMF devizatartalék-kimutatásában jelenleg az amerikai dollár, az euró, a jen, a font-sterling, a svájci frank, az ausztrál dollár és a kanadai dollár szerepeltethető külön tételként. Az összes többi deviza aggregát összegként szerepeltethető.(MTI)

640x40_feher
80x1000_feher
80x1000_feher
640x40_feher 640x40_feher

Leave a Reply

Your email address will not be published.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×
Facebook

Köszöntünk a GazdasagPortal.hu portálon