Vasárnapi pihenőnap – Fidesz: az új törvény a kiskereskedőknek kedvez - Gazdasagportal.hu

Vasárnapi pihenőnap – Fidesz: az új törvény a kiskereskedőknek kedvez

A kormány célja, hogy a kiskereskedőket előnyben részesítse a nagy áruházláncokkal szemben – így reagált a Fidesz szombaton az MTI-nek az MSZP és a DK a boltok vasárnapi zárva tartásáról tartott sajtótájékoztatóira.

A Fidesz közleményében kiemelte: az új törvény a kiskereskedelemben dolgozóknak több pihenést és vasárnapi munkavégzés esetén több fizetést garantál, mindemellett hozzájárul a vendéglátóipar, a turisztikai, a sport- és szabadidős szolgáltatások bővüléséhez.
A nagyobbik kormánypárt szerint “ha a baloldalon múlik, a boltok nemcsak vasárnap, de minden nap lehúzhatnák a rolót”. A sorozatos plázaépítésekkel tönkretették a kisboltokat és a magyar kiskereskedőket – tették hozzá.
Hangsúlyozták: Magyarország gazdaságilag egyre erősödik, 23 éves csúcson a foglalkoztatás, és “uniós szinten nálunk az egyik legélénkebb a kiskereskedelmi forgalom”. Az ország elég erős a vasárnapi pihenőnap bevezetéséhez és a munkavállalók jogainak erősebb védelméhez – írta közleményében a Fidesz.
Tóbiás József MSZP elnök-frakcióvezető sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP vállalja, hogy legkésőbb 2018-ban, de ha lehet, korábban, a kormányalakítás utáni első intézkedései között lesz a szabad “vásárnap” megteremtése, a vasárnapi nyitva tartás visszaállítása. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy szombaton pártjuk csaknem száz településen tiltakozik a vasárnapi zárva tartás ellen.
Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján úgy vélekedett a dolgozók, a vásárlók és a vállalkozók is rosszabbul járnak azzal, hogy vasárnap nem nyithatnak ki a boltok.(MTI)

Scroll To Top