Quaestor – Fidesz: rendet teszünk a brókerpiacon - Gazdasagportal.hu

Quaestor – Fidesz: rendet teszünk a brókerpiacon

A Fidesz rendet tesz a brókerpiacon, amit a szocialisták tettek ellenőrizetlenné és átláthatatlanná – reagált a nagyobbik kormánypárt szombaton Gőgös Zoltán MSZP-elnökhelyettes sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

A Fidesz a következő napokban kezdeményezi parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, s ott a baloldal emberei vallhatnak arról, “miért hagyták, hogy zavartalanul működjön az évtizedes pénzügyi korrupció” – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Gőgös Zoltán előzőleg arról beszélt: pártjuk azt követeli, hogy a beérkezett feljelentések alapján zárolják a Quaestor-érdekeltségű cégcsoportban a céges, illetve a tulajdonosi magánvagyont, mert egyébként nem lesz fedezet a kártérítésekre.
A Fidesz a közleményében úgy reagált: a “szocialista brókerbotrányok áldozatainak” kártalanítása a törvényeknek megfelelően zajlik. Az Országos Betétbiztosítási Alap, a Befektető-védelmi Alap és az MNB minden segítséget megad a károsultaknak. A Fidesz felszólította a szocialistákat, hogy “az egyébként is nehéz helyzetben lévő károsultakat ne tévesszék meg hamis információkkal, és ne csapják be őket, ahogy azt a brókerek is megtették”.
Azt írták: kezdeményezik a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, “hogy kiderüljön, miért állt a baloldal érdekében a zavartalan pénzügyi korrupció”. Továbbá a parlament elé terjesztik azt a javaslatot is, amely szerint a brókercégek vezetőinek teljes személyes vagyonukkal felelniük kell a kártalanításért – tették hozzá.
A Fidesz kiemelte: véget vetnek “az évtizedes pénzügyi korrupciónak”, és rendet tesznek a brókerpiacon. “Amikor az MSZP kormányzott, nem született törvény a Kulcsár-ügyben a felelősök vagyonának zár alá vételéről” – hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt, hozzátéve: most lesz ilyen törvény. A Fidesz kíváncsian várja, hogy az MSZP támogatja-e, “vagy ismét a brókerek pártjára áll, mint eddig” – olvasható a Fidesz közleményében.(MTI)

Scroll To Top