Ukrán válság – Teljes európai fegyverembargót szorgalmaz Meszerics Tamás Oroszországgal szemben

Teljes európai fegyverembargót szorgalmazott Oroszországgal szemben Meszerics Tamás, az LMP európai parlamenti (EP-) képviselője kedden az EP strasbourgi plenáris ülésén, az ukrajnai helyzetről folytatott vitában.

Az EP zöld frakciójában helyet foglaló magyar politikus kifejtette: miközben néhány EP-képviselő hatásosabb fellépést, újabb uniós szankciókat sürget, „a tagállamok egy része félrenéz”.
Meszerics felhívta a figyelmet arra, hogy több európai vállalkozás jelentős fegyverüzleteket köt Oroszországgal: francia vállalatok helikopter-hordozót adnak el az oroszoknak, olasz cégek pedig páncélozott járműveket szállítanak Putyinnak. Áprilisban a német fegyverembargó bejelentése előtt német cégek teljes kiképzőközpontot és kiképzési programot adtak el az orosz különleges egységeknek – sorolta a példákat a képviselő.
Meszerics Tamás megfogalmazása szerint „teljes európai fegyverembargó nélkül a szankciópolitika legjobb esetben ügyetlen, rosszabb esetben kétszínű, vagy egyenesen ostoba színben tünteti fel az EU-t”.
(MTI)

Scroll To Top