Jobbik: zéró toleranciát a személy és vagyon elleni bűncselekményeknél!

A Jobbik szerint nem lesz érdemi javulás a közbiztonságban, amíg nem valósul meg a zéró tolerancia a személy és vagyon elleni bűncselekményeknél is.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte, hogy a belügyminiszter – egy újságíró felvetetésére, miszerint egyes településeken az idősek félnek kimenni az utcára – azt felelte, ezt korbeli sajátosságnak tartja. A jobbikos politikus szerint ha valakinek, akkor Pintér Sándornak tisztában kell lennie azzal, milyen a közbiztonsági helyzet egyes településeken és régiókban. A belügyminiszter alkalmasságát kétségbe vonva Mirkóczki Ádám kijelentette: nem túlzó, amikor arról beszélnek, hogy idős emberek, gyermekek és nők nem mernek az utcára menni.
Mirkóczki Ádám szerint a “pintéri rend” sajátosságai közé tartozik az alkalmatlanság, a hazugság és a pénzbehajtás.
Közölte, egyetértenek a 24 órás rendőri szolgálat kiterjesztésével és meghosszabbításával, ugyanakkor az intézkedés cáfolja, hogy rend van.
A Jobbik szóvivője zéró toleranciát sürgetett a személy- és vagyonellenes bűncselekményeknél, és a szabálysértési értékhatár 5 ezer forintra csökkentését javasolta. Sürgette, hogy minden veszélyeztetett településen vagy településrészen építsék ki a térfigyelő kamerarendszert. Hozzátette: új rendőrségi törvényre és a kiképzés javítására is szükség van.(MTI)

Scroll To Top