Ukrán válság – Orosz katonák páncélozott járművekkel zártak le egy Krímbe vezető utat - Gazdasagportal.hu

Ukrán válság – Orosz katonák páncélozott járművekkel zártak le egy Krímbe vezető utat

Mintegy negyven orosz katona négy páncélozott szállító harcjárművel útzárat állított fel a Krími Autonóm Köztársaság határában, a Herszon megyében lévő Sztrilkove településnél – közölte vasárnap az ukrán határőrszolgálat.

A közlés szerint orosz katonák a helyi gázszivattyú-állomásnál és a fekete-tengeri Csornomornaftohaz állami vállalat gáztárolójánál tartják állásukat.
Eközben Ukrajna legkeletibb megyéjének székhelyén, Luhanszkban helyi oroszbarát aktivisták állítólag feltartóztattak egy ukrán katonai vonatszerelvényt. A Facebook közösségi portálon megjelentetett közlemény szerint jelenleg a városban 24 tank, 16 páncélozott harcjármű, négy gyalogsági harcjármű és tábori konyhák vannak. Állításuk szerint mintegy ezer kijevi rendőr tartózkodik a városban, akik három csoportra osztva lőfegyverekkel az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU), a megyei adminisztráció és a belügyminisztérium megyei épülete tetején foglaltak el állásokat.
A magukat a Milícia tagjainak nevezők közlése szerint a kijevi Majdanon (Függetlenség terén) szerveződött radikális Jobboldali Szektor (PSZ) mintegy 200 és a Nemzeti Gárda 30 tagja van még a városban “rendőregyenruhába beöltöztetve és felfegyverezve”.(MTI)

Scroll To Top