Ukrán válság – Nem javasolja a Krím félsziget felkeresését a brit külügy

Eltanácsolta a Krím félsziget felkeresésétől a brit állampolgárokat pénteki felhívásában a brit külügyminisztérium, az egyre gyakoribb erőszakcselekményekkel indokolva a figyelmeztetést.

A Foreign Office közleménye semmilyen indokkal nem javasolja a Krím felkeresését, egyben arra inti a térségben tartózkodó briteket, hogy ne kíséreljék meg a távozást a szimferopoli repülőtéren keresztül mindaddig, amíg az ottani helyzet nem válik átláthatóbbá.
A minisztérium felhívása szerint a félszigetről kivezető vasútvonalak még működnek.
Azoknak a briteknek, akik úgy döntenek, hogy a Krím félszigeten maradnak, a brit külügyminisztérium azt tanácsolja, hogy ne nagyon mutatkozzanak, kerüljék azokat a helyszíneket, ahol tiltakozó akciók zajlanak, és amikor csak lehetséges, maradjanak zárt épületeken belül.
A külügyminisztérium szóvivője a BBC-nek kijelentette: a tárca olyan esetekben ad ki utazást nem javasló felhívást, amikor megítélése szerint az érintett térségben “elfogadhatatlan szintet” ért el a brit állampolgárokat fenyegető kockázat. A szóvivő szerint a minisztérium úgy értékeli, hogy a Krím félszigeten a kockázati szint elérte ezt a pontot.(MTI)

Scroll To Top