Ukrajnai tüntetések – Elraboltak és összevertek egy orosz újságírót és operatőrét Kijevben

Elrabolták és összeverték Nyikita Perfiljev független orosz újságírót és operatőrét a hét végén Kijevben – adta hírül vasárnap az ukrán média az újságíró saját közlésére hivatkozva.

Perfiljev Livejournal című blogjában azt írta, hogy rendvédelmi szervek tagjai rabolták el őt és munkatársát. Szombat éjjel betuszkolták őket egy rendszám nélküli, sötétített ablakú autóba. Kiverték a fogait, és azt tanácsolták neki, hogy operatőrével együtt térjen vissza Oroszországba. Az újságíró szavai szerint elrablóik tiszta, akcentus nélküli orosz kiejtéssel beszéltek.
A férfi közölte, hogy eltökélt szándéka Ukrajnában maradni, és tovább folytatni az országban történő eseményekről a tudósításokat.
“Az igazat írom, és ezért kaptam” – tette hozzá.
Kijelentette, hogy orosz kollégáinak nem hajlandó kommentálni elrablását, hanem nemzetközi sajtótájékoztatót készül tartani.
Pénteken került elő az egy héttel korábban eltűnt Dmitrij Bulatov ukrán ellenzéki aktivista levágott füllel, vágásokkal az arcán a kezén. Szintén arról számolt be, hogy elrablói orosz akcentussal beszéltek. Az aktivista elrablása és megkínzása komoly nemzetközi visszhangot váltott ki.
Az ellenzék szerint a sorozatos emberrablásokkal, és a foglyul ejtettek brutális bántalmazásával a hatalom igyekszik megfélemlíteni a Majdanon, azaz a kijevi Függetlenség terén folyó tüntetések résztvevőit és támogatóit.(MTI)

Scroll To Top