Újabb 2 milliárd forintnyi beruházás a Ceva Phylaxia-tól - Gazdasagportal.hu

Újabb 2 milliárd forintnyi beruházás a Ceva Phylaxia-tól

Az állategészségügyi piac egyik vezető vállalata, a Ceva-Phylaxia ismét bővíti a budapesti, oltóanyag termeléssel foglalkozó gyárát. A mostani, 2 milliárd forintnyi beruházásnak köszönhetően a cég 40%-kal tudja növelni az inaktivált vakcinára vonatkozó termelőkapacitását, tudtuk meg a mai bokrétaavató ünnepségen. Az eseményen Zsigó Róbert, élelmiszerlánc- felügyeletért felelős államtitkár és a Ceva vezetősége együtt adták át a gyár új csarnokát.

A budapesti Ceva-Phylaxia több mint 20 éve van jelen Magyarországon, és alapvetően baromfi vakcina termelésével foglalkozik, amelyet a világ szinte összes országába exportálnak. A budapesti gyár sikereinek köszönhetően az elmúlt 7 évben több alkalommal, összesen 13 milliárd forint értékben bővítette a vállalat a magyarországi egységét, olyannyira, hogy mára a nemzetközi Ceva Csoport egyik stratégiai központjává vált.

„Ezt a szerepét még inkább erősíti a mostani, 2 milliárd forintnyi értékű befektetésünk is. Terveink szerint a jövőben tovább folytatjuk a budapesti gyár és kutatásfejlesztési központ bővítését is.” – tudtuk meg Dr. Kozák Pétertől, a Ceva magyarországi vezetőjétől.

A cég sikerének titka, hogy erősen épít a magyar állatorvosi szakma hagyományaira és szaktudására. Az itthon gyártott vakcinákat ugyanis magyar kutatók fejlesztették ki, és a Budapesten működő 120 fős kutatás fejlesztési központ munkatársainak komoly szerep jut a jövő állategészségügyi kérdéseinek megoldásában.

„Méltán lehetünk büszkék a magyar állatorvosok teljesítményére, akik munkájukkal nap, mint nap hozzájárulnak a kormányzat legfontosabb céljához, hogy egészséges és biztonságos élelmiszer kerüljön a családok asztalára!” – hangsúlyozta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc- felügyeletéért felelős államtitkára.

 

Röviden a Ceva Csoportról

A Ceva Csoport nemzetközi vállalatként a világ 42 országában van jelen, az állategészségügyi iparág egyik legmeghatározóbb szereplője összesen csaknem 3500 embert foglalkoztat. A magyarországi szervezet világviszonylatban is jelentős helyet foglal el a Ceva Csoporton belül, köszönhető ez a hazai állategészségügyi tradícióknak és a 420 magasan kvalifikált munkatársuknak, akik jellemzően állatorvosok és egészségügyi szakemberek. A Ceva Csoport dinamikusan fejlődő vállalatként évente kétszámjegyű növekedést produkál és számos innovációval járul hozzá az állatok egészségének védelméhez.

 

Scroll To Top