Trump adóreformja élénkítheti az amerikai gazdaságot

Az amerikai republikánusok hagyományosan úgy vélik, hogy az adócsökkentés erősítheti a gazdaságot, ezért tartalmaz Donald Trump amerikai elnök reformjavaslata is járulékcsökkentéseket – mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet stratégiai igazgatóhelyettese, Amerika-szakértő az M1 aktuális csatornán szerdán.

Ugrósdy Márton szerint érdekes, hogy a republikánusok hagyományosan nem kedvelik az adóhatóságot, a reform mégis elég nagy hatalmat ad a szervezetnek.
A szakértő azt mondta, Trump kormányzásának első éve januárban fog lejárni, és már ideje volt, hogy sikereket és eredményeket mutasson fel, ezzel is készülve a novemberi félidős választásokra.
A Trump-kormány által javasolt adóreform az amerikai adórendszer első átfogó reformja három évtized óta. A tervezet jelentős adócsökkentéseket, egyes adóformák eltörlését és az adórendszer egyszerűsítését tartalmazza. Az amerikai szenátus szerda hajnalban megszavazta az előterjesztést, a képviselőháznak azonban ismét szavaznia kell a tervezetről – valószínűleg ez szerdán megtörténik -, mert a szenátus apróbb szabálytalanságokat talált a szövegben, amelyeket törölnie kellett, és így a jogszabály megváltozott.(MTI)

Scroll To Top