Tőzsde – Óvatos javulás zárás előtt két órával

A New York-i részvénypiacokon óvatosan emelkedtek az irányadó mutatók pénteken.

Zárás előtt két órával a fő mutatók közül a Dow Jones ipari átlag (DJIA) 0,52 százalékos, az S&P 500-as 0,44 százalékos, a Nasdaq piac összetett mutatója 0,43 százalékos többletben volt a csütörtöki záráshoz képest, sorrendben 16 764,50 pontnál, 1959,40 pontnál, illetve 4470,83 pontnál tartva.
A mértéktartó üzletmenetet némi aggodalom indokolta az első New York-i ebolafertőzött diagnosztizálása után, a New York-i polgármester, majd a Fehér Ház megnyugtatónak szánt nyilatkozata ellenére. A nyilatkozat szerint “szélsőségesen csekély” annak kockázata, hogy az “átlagos New York-i” ebolafertőzést kap.
Közben a friss vállalati beszámolók között több volt a jó – mindenekelőtt a Microsofté -, mint a rossz, közte az Amazon internetes kereskedő cégé.
A befektetők jól fogadták a friss adatot is arról, hogy kissé bővült az új lakások forgalma szeptemberben az Egyesült Államokban. A forgalom hatévi csúcsra nőtt, ami biztató a gazdaság számára, de mégis oly kevéssel gyarapodott augusztushoz képest, ami egyelőre nem változtatott a reményen, hogy az amerikai jegybankrendszer (Fed) jövőre akár év végéig is halogathatja a várt kamatemelést. Ez a remény az után támadt fel, hogy a héten korábban kiderült: a várakozással ellentétben tovább lassult a havi infláció az Egyesült Államokban szeptemberben.(MTI)

Scroll To Top