Tőzsde – alacsony forgalom mellett, minimális változás várható

Ellentmondó előrejelzést adtak a pénteki tőzsdenapra az MTI által megkérdezett elemzők, csak abban értettek egyet, hogy a változás minimális lesz csütörtökhöz képest és a forgalom is alacsonyan alakul.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője óvatos emelkedést vár a határidős indexek alapján, és a pozitív nemzetközi hangulatban.
Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője ezzel szemben stagnálásra, vagy enyhe csökkenésre számít a BÉT-en pénteken. Mindketten alacsony forgalmat valószínűsítenek.
Az Európai Bizottság délelőtt teszi közzé az államháztartási hiány becslését, amennyiben ez Magyarországra kisebb lesz a legutóbbi 3,4 százaléknál, akkor várható, hogy megszűnik az ország elleni túlzottdeficit-eljárás, és ez pozitívan hathat a részvénykereskedésre. Ez utóbbit azonban mindkét elemző óvatosan kezelte.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 44,46 pontos, 0,24 százalékos csökkenéssel, 18 241,61 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 9,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek a keddi záráshoz képest. A Mol ára 40 forinttal, 0,25 százalékkal 16 100 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 37 forinttal, 0,78 százalékkal 4699 forintra esett, forgalmuk 4,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,67 százalékkal 413 forintra gyengült, forgalma 1,3 milliárd forint volt. A Richter 450 forinttal, 1,33 százalékkal 34 200 forintra erősödött, forgalma 2,1 milliárd forintot ért el. (MTI)

Scroll To Top