Tőzsde – A múlt hetit megközelítő forgalom mellett ismét emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 276,50 ponttal emelkedett a héten, az előző héthez képest 1,49 százalékkal nőtt, 18 779,57 ponton zárt pénteken.

A BÉT részvénypiaci forgalma 42,118 milliárd forintot tett ki, árnyalatnyit csökkent az előző héthez képest. A forgalom 63,30 százalékát az OTP adta, a papír forgalma 26,659 milliárd forint volt.
Csaknem egyszázalékos emelkedéssel kezdte a hetet a BUX, a gyorsjelentések előtti pozíciózárások miatt erősen kezdett az OTP és a Mol is.
Kedden az OTP és a Mol első negyedéves gyorsjelentése határozta meg a hangulatot; a napot bár kis pluszban, de a nyugat-európai indexeket alulteljesítve zárta a BUX. Szakértők szerint az OTP árfolyamát a nem fizető hitelek állományának vártnál nagyobb emelkedése húzhatta lefelé, miközben a Mol csaknem 2 százalékot tudott erősödni.
A hét fontos híre volt, hogy Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai közlése szerint növekedésnek indult a magyar GDP az első negyedévben; a vártnál jobb adat hatása ugyanakkor inkább a forintpiacon érződött, a részvénypiacon már kevésbé.
Csütörtökön átlag alatti forgalom mellett emelkedett a BUX,  kiugróan teljesített és napi maximumán zárt az Egis, amelynek jó volt a szerdán közzétett eredménye, de jól teljesített a másik gyógyszerpapír, a Richter is. A hetet kis pluszban zárta a BUX, de a hét utolsó kereskedési napja már eseménytelenül, alacsony forgalom mellett zajlott.
A vezető részvények közül az OTP árfolyama 0,74 százalékkal, 4900 forintra nőtt a héten.
A Magyar Telekom papírjainak értéke 4,89 százalékkal, 17 forinttal nőtt, 365 forinton zárt.
A Mol árfolyama 0,91 százalékkal emelkedett, pénteken 16 700 forinton fejezte be a kereskedést.
Az Egis árfolyama jelentősen, 7,04 százalékkal, 1255 forinttal emelkedett, 19 080 forinton zárt.
A másik gyógyszeripari papír, a Richter 0,26 százalékkal, 90 forinttal erősödött, 34 110 forinton fejezte be a heti kereskedést.
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX értéke 3,84 százalékkal 998,06 pontra emelkedett az elmúlt héten. (MTI)

Scroll To Top