Tőkét emel és konszolidál az Orangeways

Megalakult az Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding Zrt., a részvénytársaság 110 millió forintos alaptőkéjét a West Block Ltd. londoni befektetőcsoport jegyzi – tájékoztatta a holding csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a jelenleg folyamatban lévő átvilágítások után az Orangeways Magyarország Zrt., az Orangeways Dél-Alföld Kft. és az Orangeways City Kft. tagozódik be a holdingtársaságba. Az Orangeways társaságok cégértékelését követően további tőkeemelések várhatók, amelyek eredményeként kialakulnak a végleges tulajdoni arányok.
Az új befektetők bevonásával, a cégstruktúra egységesítésével és a jelenleg még önálló vállalatok működésének optimalizálásával konszolidálják a pénzügyi és gazdasági hátteret – idézi a közlemény Kovács Miklós Györgyöt, a társaság vezérigazgatóját.
A távolsági buszközlekedéssel foglalkozó, évi 300 ezer utast szállító Orangeways a tőkebevonás és az átszervezés után kiterjeszti szolgáltatásait a közép-európai régióban, valamint aktív résztvevőjévé kíván válni a magyarországi közösségi buszközlekedésre kiírt közbeszerzési pályázatoknak. A társaság fejlesztési terveit banki finanszírozás nélküli eszközbeszerzésekre, innovatív szolgáltatások bevezetésére és utasbarát szolgáltatási stratégiára építi – áll a közleményben. (MTI)

Scroll To Top