Szombaton az ország nagy részén lehet felhőszakadás, néhol hőség várható

Az északkeleti területek kivételével szombaton is országszerte lehetnek felhőszakadások, a Tiszántúlon viszont már hőségre kell készülni – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

    A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: pénteken késő estig leginkább a Dunántúlon és a középső országrészben – főként a Duna mentén és a Dunántúl keleti felén – több helyen lehet zivatar. Szombaton a délutáni óráktól elszórtan ismét várhatók zivatarok, de az északkeleti megyékben csak kis eséllyel.
    A zivatarok felhőszakadás kísérheti, rövid idő alatt 20-40 milliméter eső is hullhat, helyenként előfordulhat kisebb jég és átmenetileg viharos szél is – tették hozzá.
    Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint szombatra három északkeleti megye – Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar – kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 30 milliméternél is több eső hullhat.
    Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a várható hőség miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, ezekben a megyékben a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat.
    Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható, keleten lesz melegebb.(MTI)

Scroll To Top