Szeptember 28-tól fizet osztalékot a 4iG Nyrt.

A 4iG Nyrt.-nél szeptember 28-tól kezdődik az osztalékfizetés, a vállalat a tavalyi eredménye után 2 milliárd 68 millió forintot, részvényenként 22 forint osztalékot fizet ki, mindez 3,4 százalékos osztalékhozamot jelent a részvények szerdai, 646 forintos záróárfolyamához képest – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Az osztalékra jogosító 4iG részvényeket legkésőbb szeptember 17-én lehet a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) megvásárolni, osztalékfizetésre azok a részvényesek jogosultak, akik a szeptember 21-i fordulónapon a társaság részvénykönyvében szerepelnek.
Felidézték, hogy a 4iG Nyrt. igazgatósága a veszélyhelyzetre vonatkozó kormányrendeletnek megfelelve, a közgyűlés hatáskörében eljárva április 29-i határozatában döntött arról, hogy a 2019. üzleti év eredménye után (legkésőbb 2020. december 31-ig) 2 milliárd 68 millió forint osztalékot fizet a részvényeseinek.
A közlemény idézte Linczényi Aladint, a vállalat általános vezérigazgató-helyettesét, aki elmondta, a 4iG növekedési kilátásai és üzleti lehetőségei továbbra is kedvezőek. Hozzátette, munkatársaikkal azon dolgoznak, hogy működési területeiken megszerezzék, vagy megerősítsék piacvezető pozíciójukat, emellett pedig a 4iG működési profiljához illeszkedő innovatív iparágakban is komoly lehetőségeket lát, mint a néhány napja bejelentett távközlési infrastruktúra fejlesztése, illetve az űripar.

Ezek az új szegmensek jelentős mértékben hozzájárulnak majd nemzetközi együttműködéseik bővítéséhez, illetve a részvényesi értékteremtéshez – mondta a vezérigazgató-helyettes.
A 4iG Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A papírok ára hétfőn délután 1,39 százalékkal, 655 forintra emelkedett a szerdai záróárhoz képest. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 991 forint, a legalacsonyabb 285,5 forint volt.(MTI)

Scroll To Top