Sikeres évet zárt az MVM Ovit Zrt.

Meghaladta az MVM-csoporthoz tartozó MVM Ovit Országos Villamostávvezeték Zrt. árbevétele az 53 milliárd forintot tavaly, ennek csaknem 50 százaléka csoporton kívül megkötött szerződések teljesítéséből származott – tájékoztatott a társaság csütörtökön.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az MVM Ovit közgyűlése elfogadta a társaság 2013-as üzleti évéről készített éves beszámolót, 2013. évi mérlegét és eredménykimutatását, valamint a 2014. évre vonatkozó üzletpolitikáját.
A közgyűlés a társaság 2013. évi mérlegét és eredménykimutatását 28,1 milliárd forint mérlegfőösszeggel, illetve 1,38 milliárd forint adózott eredménnyel állapította meg.
A társaság tavalyi teljesítményéért az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. “kiemelt szállító” díját kapta.
A közlemény szerint Gopcsa Péter vezérigazgató bejelentette az MVM Ovit szándékát a paksi atomerőmű kapacitás-fenntartásához kapcsolódó gépész, villamos és irányítástechnikai vállalkozói klaszter létrehozására.
Az MVM-csoport stratégiájához igazodó erőteljes piaci terjeszkedés eredményeként az MVM Ovit tavalyi árbevételének csaknem 50 százaléka csoporton kívül megkötött szerződések teljesítéséből származott, ezek jelentős része vasúti felsővezeték-szerelési és vontatási alállomás-építési munka kivitelezése volt.
A társaság konzorciumi tagként, közbeszerzési eljárás keretében tavaly elnyerte a magyar GSM-R hálózat kiépítésére vonatkozó pályázatot. A megvalósuló fejlesztés nagyban hozzájárul az európai vasúti forgalomirányítás fejlődéséhez.
Az elmúlt évben az MVM Ovit további, kiemelten fontos szerződéses vállalásait is teljesítette, így például elvégezte másik nagy megrendelője, a Mavir Zrt. részére a debreceni Józsa 400 kilovoltos alállomás létesítését – áll a közleményben.
Hazai energetikai tevékenysége mellett a társaság jelentős külföldi projekteket nyert el tavaly. Elvégezte a svájci székhelyű Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) 66 kilovoltos alállomásainak korszerűsítését, az E.ON Netz GmbH minősített beszállítójaként több mint 4000 tonna távvezetéki acélszerkezetet gyártott és szállított Németországba, valamint megkezdte egy 400 kilovoltos csehországi távvezeték rekonstrukciós munkáit.
Csehországban további távvezetéki és alállomási fejlesztések várhatók a közeljövőben, a társaság az ehhez kapcsolódó tendereken elindult.
A kormányközi vegyes bizottságok munkája keretében is támogatást kaptak az MVM Ovit elképzelései. A társaság a közelmúltban a 2. Magyar-Arab Üzleti Fórum résztvevőjeként írhatott alá szándéklevelet szaúd-arábiai partnerével közép- és nagyfeszültségű távvezeték-létesítési, földkábel-fektetési és alállomás-építési munkák jövőbeni megvalósítására. A társaság közel-keleti szerepvállalásának erősítése érdekében számos üzleti kapcsolatfelvétel történt jordániai és kuvaiti cégekkel – közölte az MVM Ovit.(MTI)

Scroll To Top