Savat öntött izraeliekre egy palesztin merénylő - Gazdasagportal.hu

Savat öntött izraeliekre egy palesztin merénylő

Savat öntött hét izraelire Jeruzsálemtől délre egy autóúton egy palesztin merénylő, akit később egy fegyveres meglőtt – közölte az izraeli közszolgálati rádió péntek délután.

Két jeruzsálemi kórházban ápolják a savas támadás hét könnyebben sebesült izraeli áldozatát, köztük három tízévesnél fiatalabb kislányt. Kórházban van a megsérült palesztin merénylő is: sérülése nem életveszélyes.
A támadó a Jeruzsálemből a Bétár Ilit nevű ultraortodox telepesvárosba vezető út mentén egy útellenőrző pontnál öntött savat egy öttagú családot szállító autóba a nyitott ablakon keresztül. Ezután gyalogosokat próbált leszúrni egy csavarhúzóval. Ekkor egy fegyveres lábon lőtte.
Az akció végrehajtója egy negyvenöt éves férfi. A Hamász bejelentése szerint a támadó izraeli fogságból szabadult egykori rab.
Izraelben és a Palesztin Hatóság területén eddig igen ritkán fordultak elő savval végrehajtott támadások. Az elmúlt hónapban tizenegy izraeli esett másféle palesztin terrortámadások áldozatául, főleg Jeruzsálemben.
A pénteki muzulmán ima után számos helyen voltak zavargások Ciszjordániában. Jeruzsálemtől északra, Kalandiánál a palesztinok három sebesültről számoltak be, Hebronban pedig egy kődobálás miatt könnyebben megsebesült egy izraeli katona.(MTI)

Scroll To Top