Rezsicsökkentés – Több mint egymillió aláírást gyűjtött eddig a Fidesz

Több mint egymillió aláírást gyűjtött eddig a Fidesz a rezsicsökkentés megvédéséért – közölte Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

„Egymillió-ötvenezer ember mondta azt az elmúlt négy hétben Magyarországon, hogy meg kell védenünk a rezsicsökkentést” – mondta a politikus a Fidesz V. kerületi, Szabadság téri aláírásgyűjtő standjánál.
Hoppál Péter közölte: az elmúlt hetekben nemcsak a szolgáltatók támadták meg a rezsicsökkentés politikáját, hanem „a baloldal is színt vallott, hiszen Bajnai Gordon bejelentette (…), ha hatalomra kerülnének, akkor eltörölnék a rezsicsökkentést”.
A magyar emberek azonban ragaszkodnak a közüzemi díjak mérsékléséhez, kitartanak a Fidesz politikája mellett – tette hozzá a szóvivő.
Közölte azt is, hogy aláírásgyűjtésük folytatódik. Hoppál Péter elmondta: március 20. körül, vagyis az akció indulásakor az volt a céljuk, hogy tíz hétig dolgoznak majd a párt aktivistái. Ebből eddig négy hét telt el, és bíznak abban, hogy a következő időszakban is ugyanilyen intenzitással gyűlnek majd az aláírások.
A rezsicsökkentés július 1-jével folytatódik, és „nagyon szeretnénk, ha innen még tovább lehetne lépni” – zárta szavait Hoppál Péter. (MTI)

Scroll To Top