Quaestor – Tarsoly Csaba mindenben együttműködik a hatóságokkal

Tarsoly Csaba, a Quaestor cégcsoport elnök-vezérigazgatója otthonában tartózkodik és a kezdetektől fogva mindenben együttműködik a hatóságokkal – közölte Papp Gábor, a cégvezető jogi képviselője hétfőn az MTI-vel.

Az ügyvéd, visszautasítva a hétfőn megjelent sajtóhíreket, azt mondta: “egy árva szó sem igaz” abból, hogy Tarsoly Csaba eltűnt volna. Megjegyezte: az ilyenfajta híresztelések legfeljebb hangulatkeltésre jók.
Papp Gábor hangsúlyozta, Tarsoly Csaba folyamatosan dolgozik és mindenben együttműködik a hatóságokkal. A Quaestor vezetőjét eddig háromszor hallgatta ki a felügyelet, s minden kérdésre igyekszik kimerítő választ adni – közölte az ügyvéd. Kijelentette: Tarsoly Csaba minden erejével azon van, hogy az ügyfeleket a lehető legkevesebb kár érje.
Hétfőn a Blikk azt írta: “a becsődölt Quaestor milliárdos tulajdonosát napok óta nem látták budai házánál”. Egy környékbeli szavait idézve hozzátették: “három teherautó állt Tarsolyék háza előtt, és lázasan pakoltak. Mintha költözködtek volna”.
A Quaestor Financial Hrurira Kft. március 9-én öncsődöt jelentett. “A Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését. (…) A kialakult pánik során ügyfeleink olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor Csoport likvid pénzügyi eszközeit” – indokolt a cég.
Március 10-én a Magyar Nemzeti Bank (MNB) részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét. Akkori közleményükben azt írták: az MNB a cégnél indított célvizsgálata során a társaságnál szabálytalanságokat észlelt, ezért függesztette fel részlegesen a Quaestor tevékenységi engedélyét.
Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője március 12-én azt mondta: a Quaestor Értékpapír Zrt.-nél, az értékpapír-kereskedő cégnél szabálytalanságokat talált az MNB, ezért rendelt ki oda felügyeleti biztost, ugyanakkor a kötvénykibocsátás területén is szabálytalanságokra derült fény. A Quaestor Financial Hruria Kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd fiktív kötvénykibocsátásról lehet szó – jegyezte meg. Binder István akkor azt mondta: eddig csak a Buda-Cash esetében kezdeményezett felszámolást az MNB, a másik két érintettnél, a Hungária Értékpapír Zrt.-nél és a Quaestor Értékpapír Zrt.-nél a felügyeleti biztos összegzi a helyzetet, meg kell állapítania a fedezethiány mértékét is.(MTI)

bkdi \ gkp

Scroll To Top