Quaestor – Felügyeleti biztost rendelt ki az MNB

Felügyeleti biztost rendelt ki a QUAESTOR Értékpapír Zrt.-hez a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden – nyilatkozta az MTI-nek Binder István a jegybank felügyeleti szóvivője.

Az intézkedésről az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa döntött kedden.
A jegybank honlapján közöltek szerint a felügyeleti biztos átvette a vállalkozás vezetésétől annak jogköreit. A kirendelés annak megszüntetéséig, de legfeljebb a folyamatban lévő ellenőrzési eljárást lezáró döntés meghozataláig tart.
Az MNB kedden reggel függesztette fel részlegesen a brókercég tevékenységi engedélyét, miután a hétfőn indított célvizsgálata során a társaságnál szabálytalanságokat észlelt.
A QUAESTOR honlapján olvasható tájékoztatás szerint a társaság felügyeleti biztosa Szombati Zsigmond Zoltán, akit a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. jelölt ki. A befektetési vállalkozás új ügyfélmegbízásokat nem fogadhat el, de a felügyeleti biztos az ügyfelek érdekében zárhatja a nyitott pozíciókat. Az intézkedések hatálya alatt az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultság szünetel.(MTI)

Scroll To Top