Ötven százalék alá csökkent a Lehn Consulting AG tulajdonrésze az Appeninn Nyrt.-ben

A svájci Lehn Consulting AG tulajdonában lévő Appeninn törzsrészvények mennyisége március 26-án 20 858 612 darabról 16 548 612 darabra csökkent, ezzel összefüggésben részesedése (szavazati joga) az 50 százalékos küszöbérték átlépésével, 47,54 százalékra mérséklődött – tette közzé az Appeninn Nyrt. szerdán a BÉT honlapján.

A társaság bejelentette továbbá, hogy igazgatótanácsa szerdai ülésén jelenlegi tagjai közül ifj. Ádámosi Györgyöt választotta elnökének.
Az Appeninn fő tevékenysége a leányvállalatai tulajdonában lévő irodaházak, kereskedelmi ingatlanok, raktárak és más ingatlanok bérbeadása, valamint ezen ingatlanok üzemeltetése. Az ingatlanbefektetési tevékenységen felül a csoport speciális nehézgépek bérbeadásával is foglalkozik.
Az Appeninn Holding 2013-ban 16 százalékkal, több mint 5,3 millió euróra növelte IFRS szerinti konszolidált bruttó díjbevételét. A konszolidált, közvetlen költséggel csökkentett díjbevétel 20 százalékos növekedés mellett több mint 2 millió eurót ért el, a társaság tavalyi adózott nyeresége 1,5 millió euró.
Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. részvényei a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában forognak, a szerdai kereskedést 185 forinton zárták, az utóbbi egy évben 182 és 295 forint között mozogtak.(MTI)

Scroll To Top