Krím – Putyin személyesen irányítja az orosz csapatmozdulatokat Ukrajna szomszédságában - Gazdasagportal.hu

Krím – Putyin személyesen irányítja az orosz csapatmozdulatokat Ukrajna szomszédságában

Vlagyimir Putyin elnök személyesen irányítja az orosz csapatmozdulatokat Ukrajna szomszédságában, és nem tudni, hogy a védelmi tárca vezetője és a moszkvai kormány más tagjai milyen mértékben szólnak bele az irányításba – jelentette ki szerdán Washingtonban Philip Hammond brit védelmi miniszter.

Az amerikai fővárosban tárgyaló Hammond közös sajtótájékoztatót tartott amerikai kollégájával, Chuck Hagellel. Az eseményen Hagel utalt arra: Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a múlt héten azt állította neki, hogy az Ukrajna közelében hadgyakorlatot tartó orosz erők nem szándékoznak átlépni a két ország közös határát. A Pentagon vezetője azt válaszolta neki: Washington elvárja Oroszországtól, hogy betartsa ezt az ígéretet.
Philip Hammond úgy nyilatkozott, nem világos, hogy Sojgu eleget tud-e tenni annak, amit Hagelnek megfogadott.
“Minden jel arra utal, hogy az orosz cselekvési tervet Putyin elnök személyesen alakítja. A többi orosz szereplő, beleértve Sojgu minisztert, véleményt mondhat, de kérdés, hogy mekkora a hatásuk. Nem tudhatjuk, hogy mindezek az emberek mennyire vannak benne a belső körben, amelyben Putyin elnök ezt a hadgyakorlatot tervezi” – hangoztatta a brit politikus.(MTI)

Scroll To Top