Orbán: Európa sorsa ma ismét Bulgária déli határainál dől el

Európa sorsa ma ismét Bulgária déli határainál dől el, a bolgárok nemcsak országukért állnak ki és erősítik Magyarország biztonságát, hanem egész Európát védik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a Magyar Érdemrend nagykereszt polgári tagozata kitüntetést adta át Bojko Boriszov bolgár miniszterelnöknek szerdán az Országházban.

Orbán Viktor kiemelte: tudjuk, hogy vannak olyan történelmi hibák, amelyeket nem lehet kijavítani. Arra törekszünk, hogy minden döntésünket alárendeljük nemzeteink érdekeinek, mert csak így védhetjük meg magunkat és Európát – mutatott rá.
Bojko Boriszov arról beszélt, hogy Európa helyzete egyre nehezebbé válik. A kitüntetés bátorítás lehet mindazoknak, akik fontosnak érzik a határok védelmét – értékelt.
A kitüntetést a bolgár miniszterelnök a hivatalos indoklás alapján az ezeréves magyar-bolgár barátság megerősítését elősegítő, valamint Európa déli határainak védelme iránt elhivatott és Magyarország biztonsága szempontjából is meghatározó jelentőségű tevékenysége elismeréseként kapta.(MTI)

Scroll To Top