Növeli kapacitását és a munkahelyek számát a Schott Kft. - Gazdasagportal.hu

Növeli kapacitását és a munkahelyek számát a Schott Kft.

Tíz új gyártósort vásárol és bővíti termelési kapacitását, illetve a beruházásnak köszönhetően újabb munkahelyeket hoz létre a Vas megyei Lukácsházán a gyógyszercsomagoláshoz használatos üvegtermékeket előállító Schott Hungary Kft. – közölte Szabó Imre, a cég pénzügyi igazgatója az MTI-vel.

A több mint 2,6 milliárd forint értékű beruházáshoz a vállalkozás a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) forrásaiból az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében 664 millió forintos pályázati támogatást nyert el, aminek köszönhetően várhatóan 20 új munkatárssal bővítheti több mint 500 fős létszámát.
A Schott Hungary Kft. 1993 óta működik Lukácsházán, a társaság a gyógyszeripar részére gyárt a csomagoláshoz használt ampullákat, üvegcséket és karpullákat.
Szabó Imre elmondása szerint a cég megalakulása óta dinamikusan fejleszti gyártótevékenységét és több ütemben építette ki gyártókapacitásait. Az elmúlt években pedig stratégiai célkitűzéssé vált a folyamatos kapacitásbővítés és az új, modern technológiák telepítése.
Hozzáfűzte: a mostani fejlesztésnek köszönhetően a tíz új gyártósoron évente 80-150 millió darab üvegterméket állítanak majd elő.
A Schott Kft. a 2014 szeptember végén zárult üzleti évben 16,9 milliárd forint árbevételt ért el, adózott eredményük 2,6 milliárd forint volt. Termékeiket elsősorban az európai gyógyszergyárak vásárolják és használják fel.(MTI)

Scroll To Top