Napi körkép: DAX - Gazdasagportal.hu

Napi körkép: DAX

A DAX hétfő óta jelentősen csökken, miután már harmadszor képtelen volt a 10 000-es szint felett maradni. 

 

  • A Forex piacok viszonylag csendesek voltak a szerdai európai délelőtt során; a dollár gyakorlatilag változatlan volt a legtöbb G10 devizapárjával szemben, a főbb gazdasági adatok közzététele hiányában. Az amerikai dollár csak a svéd koronával és az új-zélandi dollárral szemben gyengült.
  • A főbb devizák stabilak voltak a két, a nap későbbi részében tartandó, potenciálisan jelentős monetáris politikai esemény előtt. A Fed közzéteszi a június 17-én és 18-án tartott FOMC értekezletéről készült jegyzőkönyvet. Az EKB elnöke, Mario Draghi Londonban tart beszédet, ahol kb. két évvel ezelőtt elmondta, hogy „mindent megtesznek” az euró megmentése érdekében.
  • A Fitch, a világ három leghíresebb hitelminősítő ügynökségeinek egyike, tegnap felminősítette Új-Zéland kilátásait. Az árukereskedelem által vezérelt deviza általánosságban erősödött a nyilatkozat közzététele után. Az ázsiai délelőtt során az RBNZ helyettes kormányzója, John McDermott elmondta, hogy bár a Bank felfelé, 2,8%-os csúcs szintre korrigálta a potenciális kibocsátásra vonatkozó becslését 2015-re vonatkozóan (ez gyorsabb, mint a korábbi 2,5%-os becslés), a bank óvatos maradt azon tekintetben, hogy a tényleges növekedés kedvezőbb, mint a potenciális növekedés; ez azt jelentette, hogy még hátravan, hogy semlegesebb szintekre helyezzék a kamatlábakat. A megjegyzés hatására az NZD/USD párt felfelé ható nyomás lendítette fel. Az NZD/USD pár küzd a 0,8844-es akadály áttöréséért, és valószínűleg visszatér az FOMC jegyzőkönyvből a nap folyamán elénk táruló, pozitív USA-beli adatok fényében.
  • A DAX hétfő óta jelentősen csökken, miután már harmadszor képtelen volt a 10 000-es szint felett maradni. A csökkenést tegnap megállította a 9755-ös (T1) támaszszinti korlát, amelyet a június 26-i minimum szintek jelölnek. Miután visszapattant a 9800-as (E1) tartomány felé, az index ma visszatért, és ismét teszteli a korábban említett akadályt. A rövid távú kilátás csökkenő marad, és a 9755-ös (T1) támaszszint egyértelmű, lefelé történő áttörése meghosszabbíthatja a csökkenést a 9700-as (T2) tartomány felé. Mindazonáltal momentum mutatószámaink jelzéseit figyelembe véve valószínűnek tűnik a további növekvő korrekciós hullám. Úgy tűnik, hogy az RSI készen áll a túlértékesített tartományból való kilépésre, miközben pozitív divergencia van a mutatószám és az árfolyam mozgása között. Ezenkívül az MACD a minimum szintre érés jeleit mutatja, és valószínűleg felfelé áttér a jelző vonalon a közeljövőben. A napi grafikonon „evening star” gyertya alakzat látható, ami kedvez a rövid távú, meredek csökkenő trend folytatódásának.
  • Támaszszint: 9755 (T1), 9700 (T2), 9640 (T3).
  • Ellenállásszint: 9800 (E1), 9865 (E2), 9900 (E3).

dax_140709

Scroll To Top