A Citigroup 7 milliárd dollár kártérítést fizethet jelzálogügyletei miatt - Gazdasagportal.hu

A Citigroup 7 milliárd dollár kártérítést fizethet jelzálogügyletei miatt

A Citigroup az elemzők által vártnál sokkal több, 7 milliárd dollárnyi (1589 milliárd forint) kártérítést kell, hogy fizessen a válság során bedőlt, kockázatos jelzálog-papírok értékesítése miatt indult amerikai kormányzati vizsgálat lezárása fejében.

A Financial Times honlapján szerdán megjelent cikk szerint a banknak 4 milliárd dollárt kell fizetnie készpénzben az amerikai igazságügyi minisztériumnak, 3 milliárdot pedig a lakástulajdonosoknak, a jelzáloghitelek tőkerészének csökkentése, illetve egyes eljárási költségek átvállalása formájában. A tárgyalások a bank és a kormányzat között még folyamatban vannak, a hivatalos megegyezés a jövő hétre várható.
Az elemzők ennél jelentősen kevesebb, mintegy 1,5 milliárd dollár értékű kárrendezésre számítottak. A Citigroup sokkal kisebb mennyiségben bocsátott ki jelzálog alapú papírokat, mint a tavaly ősszel rekordösszegű, 13 milliárd dolláros kárrendezésbe beleegyező JPMorgan Chase bank vagy a Bank of America, amellyel nem sikerült megegyeznie az igazságügyi minisztériumnak mostanáig.(MTI)

Scroll To Top