Mol-INA-ügy: A volt Mol-főtanácsadó cáfolja érintettségét az állítólagos vesztegetési ügyben

Visszautasította Hernádi Zsolt egykori főtanácsadója a horvát Jutarnji list hétfői cikkében megjelenteket. A lap azt írta, hogy Tóth József tulajdonrésszel rendelkezett abban a cégben, amely a kenőpénzt kifizette az INA irányítási jogainak megszerzéséért.

A horvátországi és az ausztriai vizsgálatok terhelő bizonyítékokat tartalmaznak Hernádi Zsoltra, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójára és közvetetten Tóth Józsefre is, aki tulajdonnal bírt abban a cégben, amely kenőpénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek az INA irányítási jogainak a megszerzéséért –  írja hétfői számában a Jutarnji list.     A lap megjegyzi, hogy Tóth 2002 és 2010 között Hernádi főtanácsadója volt, és tulajdonrésszel rendelkezett a Hangarn Oil Products Trading Ltd-ben, amely az elsőfokú horvát bírósági ítélet szerint kifizette a kenőpénzt Robert Jezicnek, Sanader-ügy koronatanújának.
A lap megemlít egy másik társaságot is: a horvát ügyészség már évek óta bizonyítékokkal rendelkezik arról, hogy a Torafin Trading and Finace tulajdonrésszel rendelkezik a Hangarnban, amit most az osztrák nyomozószervek is megerősítettek. Igaz, az osztrákok egy másik vizsgálat során jutottak ehhez az információhoz.     “Sem közvetve, sem közvetlenül nem voltam tulajdonosa a Hangarn Oil Products nevű cégnek. Téves az az állítás is, hogy tulajdonosa lettem volna a sajtóhírek szerint egy időben a Hangarn Oil Products egyik tulajdonosának számító Torafin Trading and Finance Ltd-nek. A szóban forgó cégekhez semmilyen tulajdonosi érdek nem kötött és most sem köt”- írja hétfői közleményében Tóth József.
A lap információi szerint az osztrák hatóságok kiderítették, hogy a Torafin számlájáról Tóthnak és családtagjainak is történt nagyobb összegű kifizetés, ami a lap szerint bizonyítja, hogy a ciprusi bejegyzésű Hangarn Tóth József felügyelete alatt volt.     A téves állításokra alapozott minden sejtetést is hamisnak nevezte Tóth József.(MTI)

Scroll To Top