MMKlaszter: keresik Magyarország leginnovatívabb IT vállalkozásait

Az idén ötödik alkalommal rendezik meg a Magyar Innovációs TechShow-t, a magyarországi digitális ipar legújabb, legizgalmasabb eredményeinek bemutatóját – közölte a szervező Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) az MTI-vel.

A közlemény szerint a TechShow-n kiállító vállalkozásokat minden évben nyílt pályázaton választja ki egy független szakértői zsűri, a kiállítás látogatói közülük szavazhatnak az általuk legkiemelkedőbbnek tartott fejlesztésre. A június 11-én kezdődő kiállításon a legjobbnak ítélt 18 pályázó mutathatja be fejlesztését.
A pályázatra 2013. május 13-ig olyan vállalkozások nevezését várják, amelyek nemzetközi szintű infokommunikációs technológiára épülő projektjüket az elmúlt három éven belül fejlesztették ki. A TechShow a nemzetközi trendekhez illeszkedve többek között a 3D nyomtatásra, M2M (machine to machine) kommunikációra, az adatkezelés-adatbiztonság területére, a mobilalkalmazás-fejlesztésben rejlő lehetőségekre, valamint az IT a biotechnológiában betöltött szerepére fókuszál – áll a közleményben.
A tavalyi TechShow győztesei között volt egy 3D-s nyomásmérő (OptoForce), egy hatékonyságnövelő munkaerő-menedzsment rendszer (JobCTRL), egy molekula beszerzést segítő digitális platform (mcule.com), egy vezeték nélküli szenzorhálózat (RemoteSense), egy virtuális személyi edző (Idoo) és egy tapasztalatmenedzsment szoftver (Analogy Dialogue). (MTI)

Scroll To Top