Megszüntette a GVH a nyomdaipari kartellgyanú miatt indított eljárását

Megszüntette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) azt az eljárást, amelyet az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt., a Díjbeszedő Nyomda Zrt. és a Díjbeszedő Holding Zrt. ellen indított, gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A versenyhivatal keddi közleménye szerint a rendelkezésre álló információk alapján azt vizsgálták, hogy a vállalkozások 2007-től pályázati eredmények befolyásolására alkalmas magatartást folytattak-e nyomdaipari termékek, különösen a Szerencsejáték Zrt. thermotekercs és segédszelvények gyártására, beszerzésére, továbbá a Központi Statisztikai Hivatal és az E.On beszerzéseire irányuló pályázatoknál.
A vizsgálat során a GVH megállapította, hogy a KSH- és az E.ON-tendereken a vállalkozások közösen alvállalkozóként, illetve konzorciumban indultak. A Szerencsejáték Zrt. tenderei kapcsán pedig nem tárt fel a versenyhivatal közvetlen bizonyítékokat arra, hogy a vállalkozások a nyertesről, a beadandó árakról vagy egyéb feltételekről egyeztettek, illetve versenykorlátozó megállapodást kötöttek.
A GVH ezért bizonyítottság hiányában megszüntette az eljárását.(MTI)

Scroll To Top