Matolcsyval egyeztetett Szili a devizahitelesekről

Szili Katalin, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) elnöke és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke megegyezett abban, hogy a választások után létrehoznak egy munkacsoportot a devizahitelesek helyzetének kezelése érdekében.

Erről Szili Katalin tájékoztatta az MTI-t, miután pénteken megbeszélést folytatott Matolcsy Györggyel.
A politikus elmondta: a találkozót annak apropóján kezdeményezte a KTI, hogy április 30-án lejár a kilakoltatási moratórium, így újabb családok kerülnek az utcára. A találkozón ezért felvetette a kilakoltatási moratórium meghosszabbításának szükségességét, amivel egyetértett az MNB elnöke is – tette hozzá.
Szili Katalin emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években számos kezdeményezést tett az Országgyűlésben a devizahitelek rendezése érdekében, ám a Parlament egyik törvényjavaslatát sem támogatta. Januárban azonban Ivády Gábor képviselővel együtt újabb, nyolcpontos javaslatot nyújtottak be az Országgyűlésben. Ez sem kapta ugyan meg a Ház támogatását, de előtte a gazdasági bizottság tárgyalásra érdemesnek ítélte a csomagot. Most azt javasolták Matolcsy Györgynek, hogy a civil szervezetek bevonásával felállítandó munkacsoport e javaslat figyelembe vételével vitassa meg a devizahitelesek helyzetét, és határozza meg, mi a teendője a megoldás érdekében a törvényhozásnak és a végrehajtó hatalomnak – ismertette a találkozón történteket Szili Katalin.(MTI

Scroll To Top