Kun-Mediátor – Zárva tart a cég összes irodája - Gazdasagportal.hu

Kun-Mediátor – Zárva tart a cég összes irodája

Zárva volt szerdán a Kun-Mediátor Kft. törökszentmiklósi és debreceni irodája is, a vállalkozás budapesti fiókjában nem válaszoltak a telefonhívásokra, ám a törökszentmiklósi, utaztatással foglalkozó fiók dolgozóit el lehetett érni a honlapon megadott telefonszámokon.

A törökszentmiklósi fiók irodavezetője, Papp-Disznós Ágnes elmondta az MTI-nek: folyamatosan tartják ügyfeleikkel a kapcsolatot, mindenkit felkeresnek előbb telefonon, majd személyesen is. Hozzátette: a nyomozók munkáját igyekeznek segíteni azzal, hogy ellenőrzik az utasok befizetéseit és azt, hogy a főnökség továbbította-e a befizetéseket a nagyobb utazási irodáknak.
Elmondta: a Kun-Mediátornak két részlege van, az egyikben befektetésekkel, a másikban utazások szervezésével és valutaváltással foglalkoznak, ide tartozik a törökszentmiklósi is.
Papp-Disznós Ágnes az MTI-nek elmondta, hogy a cégvezetőkről nincs információjuk, ők sem tudták utolérni főnökeiket, de az irodában dolgozó 14-15 alkalmazott hiánytalanul megkapta a legutóbbi fizetését.
A rendőrség kedd este közölte, hogy sikkasztás gyanúja miatt nyomozást indított, miután egy pénzügyi szolgáltatást is nyújtó cég karcagi fiókjában a lekötési idő lejárta után többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a budapesti székhelyű kft.-nél – áll a közleményben.
A legfrissebb adatok szerint 200-nál több károsultról lehet tudni, és nagyjából kétmilliárd forintra becsülik az eltűnt összeget.
A Magyar Nemzeti Bank bejelentette, hogy jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indít a Kun-Mediátornál.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közölte az MTI-vel: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán utasította a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal főigazgatóját, hogy a Kun-Mediátor Kft. utazásszervezési tevékenységével kapcsolatban haladéktalanul indítson vizsgálatot. A közlés szerint az ellenőrzésnek ki kell terjednie arra, hogy a cég utazásszervezési tevékenysége miatt kerülhetett-e bárki veszélybe, vagy kára származhatott-e abból. A vizsgálatnak tisztáznia kell azt is, hogy a cég működése során nyújtott-e szabálytalan módon, engedély nélkül pénzügyi szolgáltatást – hangsúlyozta az NGM.(MTI)

Scroll To Top