Kun-Mediátor – Az IBUSZ most veszi fel a kapcsolatot azokkal, akik nála foglaltak utat

Az IBUSZ-hoz nyolc foglalás érkezett a Kun-Mediátor Kft.-n keresztül, ami 16 személyt jelent, közülük van, aki már jelentkezett, a többiekkel most veszik fel a kapcsolatot – mondta az IBUSZ vezérigazgató-helyettese az MTI-nek.

Komora Zoltán ismertette: a Kun-Mediátor viszonteladóként már évek óta értékesítette az IBUSZ árualapját. A foglalások júliusra-augusztusra szólnak, az utasok még csak az előleget fizették be. Az IBUSZ most minden utastól bekéri a nála lévő bizonylatokat, utazási szerződéseket.
A foglalások élnek, aki az IBUSZ-nál foglalt, és minden utazási szerződése rendben van, el is fog utazni – hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes. Hozzátette, most már közvetlenül náluk kell intézni az utazással kapcsolatos ügyeket.
A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-ről szerdán hozták nyilvánosságra, hogy ügyfelei nem jutnak hozzá a befektetésükhöz. A társaság a cégbejegyzésben utazási irodaként szerepel, de pénzügyi szolgáltatással is foglalkozott.
Békési Tamás, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) főosztályvezető-helyettese szerdán az MTI érdeklődésére közölte: az utazási vállalkozótól nem érkezett olyan jelzés, hogy fizetésképtelen lenne, nem tudja az utasait elutaztatni vagy hazaszállítani. A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységével összefüggő jogsértő körülményről nincs tudomása a hatóságoknak. Kicsi az esélye annak, hogy lenne jelenleg külföldön tartózkodó utas, de erről egyelőre nincs információ – jelezte a főosztályvezető-helyettes.(MTI)

Scroll To Top