Brókerbotrány – Quaestor: leállították az ügyfélegyeztetést

Leállította a felügyeleti biztos a Quaestor-károsultak ügyfélegyeztetését, egyben az erre meghirdetett április 20-i határidőt is eltörölte. Az ügyfeleket emiatt hátrány nem éri, őket a teendőkről később tájékoztatja a felszámoló – derült ki a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. MTI-nek csütörtökön eljuttatott közleményéből.

A Kft. kifejtette: az Országgyűlés által 2015. április 14-én elfogadott, a Quaestor kötvényesek kárrendezését szolgáló törvény alapján új helyzet állt elő. A felügyeleti biztos az ügyfélegyeztetést leállította, a korábban meghirdetett április 20-i határidő okafogyottá vált.
Közleményük szerint a Quaestor fiókokat a Quaestor-csoport meghatározó cége, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. (QPT Zrt.) tartja fenn. Ezek az irodák nem tartoznak a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél tevékenykedő felügyeleti biztos irányítása alá. Az elmúlt napokban a QPT Zrt. működésével összefüggő okok miatt a Quaestor fiókokban történő ügyfélegyeztetést a felügyeleti biztos leállította. (A Quaestor legtöbb irodája nem vagy csak hektikusan nyitott ki az elmúlt napokban.)
Senkit semmilyen hátrány nem fog érni, ha eddig az időpontig (április 20-ig) nem jelez vissza – hangsúlyozza a kft.
Hozzáteszik, a Quaestor kötvényesek kárrendezését szolgáló új törvény előírásainak teljesítése érdekében egyeztetések folynak. A Quaestor ügyfelek további tájékoztatást fognak kapni a teendőkről.
(MTI)

Scroll To Top