Kereskedési ötlet: Részvénypiaci beszállók

Most 3 részvényre hívnánk fel az olvasóink figyelmét.

SolarCapital

Apple (AAPL): Akár 130 dollár is lehet
A 120 dolláros szint áttörésével (új történelmi csúcs) eddig nem látott magasságokba emelkedett az Apple. Kilépett a november óta tartó 105-120 dollár közötti sávból.
Az utolsó negyedéves adatai meghaladták a várakozásokat, svájci frank alapú kötvény kibocsájtása várhatóan sikeresen zárul. Optimális piaci környezetben könnyen 130 dollár közelébe kúszhat az árfolyam rövidtávon belül.
aapl_20150211


Tesla (TSLA): A gyorsjelentés figyeljük

A mai napon teszi közzé negyedéves számait a Tesla Motors Inc. Egyes elemzői várakozások szerint a rekord negyedévről számolhat be a cég, 1 milliárd dollár feletti árbevétellel számolnak, mely alapján az amerikai számviteli szabályok szerint is nyereséget jelenthet a társaság. 11000 autó értékesítése kell a fenti cél eléréséhez. Ezt árnyalhatja az a piaci pletyka, miszerint az ázsiai értékesítés nem a várt dinamizmussal halad.

Jó jelentés hatására rövid idő alatt 260 közelében láthatjuk az árfolyamot, míg egy negatív jelentést követően a 190 dollár környéki támasz lehet jó beszállási pont.

TSLA_20150211


 

Raiffeisen Bank (RIBH): 13 eurós szint áttörése után a 15 eurós ellenállásig juthat

A Raiffeisen Bankra (mint a pénzügyi szektor szereplőjére) jótékonyan hat az EKB gazdaságélénkítő programja, mely így egy pozitív hangulati környezetben emelkedésre van ítélve. Várhatóan a görögökkel is megszületik a megegyezés, mely hírre a bank részvényei emelkedéssel reagálhatnak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a cég racionalizálja tevékenységét Magyarországon, valamint több piacról is kivonul, hogy még profitábilisabb legyen, a részvény árfolyama rövidtávon belül a 13 eurós szint áttörése után a 15 eurós ellenállásig juthat.

ribh_20150211

A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a StockPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a StockPortal.hu nem vállal felelősséget.

SolarCapital

Scroll To Top