KDNP: kiragadott részletet tett közzé videofelvételéről a hvg.hu Rubovszkyról

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közlése szerint kiragadott részlettel manipulált a hvg.hu, az előzmények nélkül tette közzé kedden néhány másodperces videofelvételét Rubovszky György országgyűlési képviselővel.

A felvételen az látható, hogy a riporter azt kérdezte a kormánypárti politikustól, mit szól ahhoz, hogy nőtt a szegények száma Magyarországon, amióta kormányoznak. A KDNP-s Rubovszky György erre úgy válaszolt,

“én nem tudom megérteni”

, majd a riporterhez fordulva azt mondta,

“maguk gyilkosok”.

A KDNP közleménye szerint a képviselő megbetegedett, de ennek ellenére részt vett a hétfői és a keddi parlamenti munkában is, lázasan, legyengülve érkezett a parlamenti kupola előtti átjáróhoz, ahol a hvg.hu riportere útját elállva kérdéseket tett fel neki. Rubovszky György jelezte az újságírónak, hogy nem szeretne nyilatkozni, mert rosszul van – írták, hozzátéve: a videó készítőjét ez nem érdekelte, és még további kérdéseket tett fel az ülésterembe igyekvő képviselőnek, aki immár a sokadik erőszakos megszólításra reagált úgy, ahogyan az a videón látható.

“Félreérthető és a szövegkörnyezetből kiragadott szavai természetesen nem az újságírót kívánták minősíteni, hanem rossz egészségi állapotára utalva hangzottak el”

– zárul a közlemény.
Korábban a Magyar Liberális Párt közleményben arra szólította fel a videofelvétellel összefüggésben Rubovszky Györgyöt, hogy kérjen bocsánatot vagy adja vissza mandátumát.(MTI)

Scroll To Top