Jelentős miskolci munkáltató regionális szponzorációba fektet

A Starters E-components Generators Automotive Hungary Kft. nem csak a régió egyik legjelentősebb munkaadója, de fontos számára a régió fejlesztése és támogatása is. Ennek szellemében a cég mától a régió legnagyobb sport klubja, a futball csapatáról híres DVTK hivatalos támogatója.

 

 

Az indítómotorokat és generátorokat gyártó cég 2003 óta van jelen Miskolcon. A több mint 8000 főt foglalkoztató SEG Automotive csoport globálisan 16 országban van jelen. A cég globális termelési hálózatából a miskolci üzem a legnagyobb Európában, mely partnereinek a legmagasabb minőségű indítómotorokat és generátorokat szállítja világszerte. A cég nemrég nyitotta meg zöldmezős beruházásként létrejött, élvonalbeli technológiával felszerelt logisztikai központját, mely egyben a régió legnagyobb egybefüggő raktára is. Egy ilyen jövőbe mutató beruházás a miskolci üzem globális cégcsoporton belüli jelentőségét is mutatja.

 

A cég elkötelezett a környezetvédelem és a társadalmi jólétért való felelősségvállalás mellett, és felelősnek érzi magát a régió közösségéért is, melyben működik. Uwe Mang, az SEG Automotive miskolci egységének élére nemrég kinevezett gazdasági ügyvezető igazgató kijelentette, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében a cég mostantól szponzorálja és támogatja a régió legnagyobb sport klubját: a DVTK-t.

 

“A DVTK támogatása nálunk már hagyomány, úgy, mint ahogy a régió fejlődésének támogatása is, amely cégünk egyik legfontosabb célja. Hisszük, hogy a DVTK támogatásunk által még sikeresebbé fog válni. Az egészségügy, az egészséges életmód és a sport támogatása kiemelten fontos számunkra, de ezen kívül további projekteket is tervezünk az oktatás és a kultúra támogatására.” – mondta Mang úr.

 

A cég és annak dolgozói aktív szerepet vállalnak helyi társadalmi eseményekben, mint véradás a Magyar Vöröskeresztnek, adományozás a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, vagy az Életmentés Alapítvány, azaz a Miskolci Mentőállomás támogatása is.

 

Uwe Mangról

 

Uwe Mang 1959. május 9-én született; házas, egy fiú édesapja. A középiskola befejezése után a Saarbrückeni Egyetemen (Németországban) folytatta tanulmányait közgazdász szakon. 1985-ben diplomázott, és 1986-ban kezdett el dolgozni a Bosch csoportnál. 2001 és 2006 között a pénzügyi és kontrolling osztály vezetője volt Homburgban, ahol később logisztikai alelnök lett.

 

Az új gazdasági ügyvezető igazgató régi ismerős Miskolcon, hiszen sok szállal kötődik a városhoz. 2011-ben a Robert Bosch Energy és a Body Systems Kft. miskolci gyáregységének gazdasági igazgatójaként és alelnökeként, 2015-től pedig gazdasági ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Emellett 2011-től a Tervezés és gyártás eszközei című tantárgy vendégelőadójaként oktatott a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán. A tehetséggondozásban vállalt kiemelkedő szerepét a Miskolci Egyetem Szenátusa a Címzetes Egyetemi Tanár kinevezéssel honorálta. Nagy szerepet játszott a Bosch és az egyetem közötti szoros együttműködés kialakításában, melynek keretén belül lehetőséget biztosított a diákoknak arra, hogy elméleti tudásukat gyakorlati tapasztalatokkal egészíthessék ki. A régió lakossága érdekében végzett példaértékű tevékenységének elismeréseként 2013-ban a város neki ítélte a Civilek Támogatásért díjat, 2014-ben pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) is „díjazta” az észak-magyarországi régió támogatásába fektetett erőfeszítéseit.

 

 

Az SEG Automotive vállalatról

 

Az SEG Automotive története szorosan összefügg az autózás történetével. Az indítómotorokat és generátorokat gyártó, nagyhírű BOSCH részlegből 2018-ban alakult társaság több mint egy évszázados járműipari innovációt tudhat maga mögött, az indítómotoroktól, a generátorokon és a start-stop rendszeren át az lágy (mild) hibrid megoldásokig. Az SEG Automotive aktív szereplőként alakítja a járműipar robbanómotoroktól az elektromos meghajtásig vezető útját, hatékony CO2 csökkentést lehetővé tevő megoldások szállításával minden motortípushoz. Autóipari szempontból a világ 16 legfontosabb piacán jelen levő, több mint 8 000 alkalmazottat foglalkoztató SEG Automotive a legmagasabb színvonalú mérnöki megoldásokat és termékszakértelmet biztosító hálózatot működtet, Németországtól Kínáig. A társaság termékeit a legmodernebb technológiai megoldások és legmagasabb szintű minőségi standardok teszik egyedülállóvá: világszerte szinten minden autóipari OEM társaság az SEG Automotive testre szabott megoldásait használja személy- és haszongépjárművekhez egyaránt. Magyarországon a vállalat Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. néven működik.

 

Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.-ről

 

A mintegy 100 éves múltra visszatekintő indítómotorok és generátorok üzletág 2003 óta van jelen Miskolcon. A vállalat autóipari termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.

A folyamatos fejlődés eredményeként a legyártott termékek, és ezzel párhuzamosan a munkavállalók száma folyamatosan nő, a vállalat a régió egyik legfontosabb munkáltatójává vált, és folyamatosan fejlődik.

A fejlesztési csoport az önindítók és generátorok fejlesztésén túl közreműködik a BRM, azaz a Boost Recuperation Machine fejlesztésében is.

 

 

A ZMJ vállalatról

 

A Zhenghou Coal Mining Machinery Group Cp., Ltd. (ZMJ) 1958-ban jött létre, jelenleg az egyik legnagyobb bányászati gépfejlesztő és gépgyártó cég. A ZMJ részvényeit jegyzik a sanghaji és a Hong Kong-i tőzsdén. Az egyik vezető kínai autóipari beszállító, az ASIMCO megvásárlásával a járműipar vált a társaság működésének második legfontosabb területévé. Az SEG Automotive felvásárlása logikus lépés a cégcsoport részéről a járműipari jelenlét további erősítésére. A vállalatcsoporthoz világszerte 22 leányvállalat, részvénytársaság és holding társaság tartozik.

Scroll To Top