Ismét százezreket sújtott az áramszünet az Egyesült Államokban

Ismét több százezer lakásban volt áramszünet helyi idő szerint csütörtökön az Egyesült Államok északkeleti vidékén, amelyet erős hó- és jégvihar ért el a hét közepén.

Egy láb – 30 centiméter – hó hullott le szerdán és csütörtökön a Marylandtől Maine államig húzódó térségben, ahol mintegy 100 millió ember, az Egyesült államok lakosságának a harmada él.
A vihar jéggel borította be az utakat, és fákat tördelt ki, ami sok helyen az elektromos vezetékek szakadását okozta. A rendőrség szerint legalább négyen haltak meg az ítéletidő miatt. A leginkább sújtott Pennsylvaniában volt olyan pillanat, amikor 849 ezer fogyasztó maradt áram nélkül. Ezt később is csak 500 ezerre sikerült leszorítaniuk a szerelőknek. A vezetékek javításához Kanadából és a Mississippi partján fekvő Arkansas államból is érkeztek szakemberek.
A vihar miatt szerdán és csütörtökön közel háromezer légi járatot kellett törölni, de estére már kezdett helyreállni a légiközlekedés, a törölt járatok száma 875-re csökkent. Sok kerületben korábban bezártak vagy ki sem nyitottak az iskolák, hivatalok és üzletek, és a rossz időjárás akadályozta a termelést is.
Az időjárás-előrejelzés szerint a hét végén ismét hóesésre kell számítani a térségben.(MTI)

Scroll To Top