Gyorsjelentés: Csökkent a PannErgy vesztesége az első fél évben - Gazdasagportal.hu

Gyorsjelentés: Csökkent a PannErgy vesztesége az első fél évben

A PannErgy Nyrt. az első félévben 165 millió forint konszolidált nettó veszteséget könyvelt el, ami kedvezőbb a bázisidőszak 514 millió forintos veszteségénél – tette közzé a társaság hétfőn a BÉT honlapján.

A PannErgy csoport konszolidált árbevétele a Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerint összeállított adatok szerint 1,267 milliárd forintot tett ki, több mint háromszorosa a tavalyi első félévinek.
A növekedés elsődlegesen a Miskolci Geotermikus Projekt hőértékesítésének köszönhető, ami 900 millió forintos árbevételt eredményezett. A társaság kezelésében lévő ingatlanokon a bérlők alacsonyabb elektromos áramfogyasztása és egyéb költségek kedvezőbb alakulása miatt 267 millióról 288 millió forintra növekedett az árbevétel. A beszámoló megjegyzi, hogy közvetített energiáról van szó, amely árbevételként és közvetlen költségként is megjelenik.
A működési eredmény (EBIT) 60 millió forint volt a tárgyidőszakban, amely 394 millió forinttal kedvezőbb a tavalyi első hathavinál.
A pénzügyi műveletek eredménye 161 millió forint veszteség volt, ez 28 millió forinttal kedvezőtlenebb az egy évvel korábbinál. A pénzügyi eredményre negatívan hatott a forint euróval szembeni gyengülése, illetve a kamatkülönbözet alakulása a növekvő hitelállomány miatt.
A Pannergy részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír ára hétfőn 314 forint volt, 9 forinttal emelkedett az előző záráshoz képest. Az elmúlt egy évben a cég részvényeivel 415 és 277 forint között kereskedtek.(MTI)

Scroll To Top