Főszerkesztő-váltás a Magyar Hírlapnál, Petán Péter az új főszerkesztő

Szeptember 1-jétől Petán Péter, a lap eddigi megbízott főszerkesztő-helyettese irányítja a Magyar Hírlap szerkesztőségét. Az új főszerkesztő az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy a napilap irányultsága, szellemisége nem változik, marad a polgári, keresztény, jobboldali elkötelezettségű úton.

Petán Péter közölte: “hírérzékenyebb” újságot tervez, amelyben több háttér jellegű anyag lesz, mivel szeretne “másként hozzányúlni bizonyos témákhoz”.
Az új főszerkesztő jelezte: a héten egyeztet a rovatvezetőkkel. Hangsúlyozta: senkinek az elküldését, eltávolítását nem tervezi, “a létszámleépítés szóba sem került”, egyfajta minőségi változást, szellemi megújulást szeretne a lapnál úgy, hogy közben ne változzon irányultsága és elkötelezettsége.
Mint mondta, a lapot korábban főszerkesztőként jegyző Stefka István a lapnál marad, és tiszteletbeli főszerkesztőként az újság társadalmi, gazdasági kapcsolatainak építése, a lap hírnevének öregbítése lesz a feladata. Petán Péter jelezte: számítanak arra, hogy Stefka István tanácsaival, ötleteivel segíti a munkájukat.
Széles Gábor, a lap tulajdonosa az MTI érdeklődésére közölte: a vezetőváltást részben az indokolta, hogy Stefka Istvánnak újabb feladatot szánnak, részben pedig az, hogy a lap online és nyomtatott szerkesztőségének hatékonyabb működése érdekében bizonyos belső átszervezéseket hajtottak végre.(MTI)

Scroll To Top