Folytatják munkájukat az innovációs hivatal elnökhelyettesei - Gazdasagportal.hu

Folytatják munkájukat az innovációs hivatal elnökhelyettesei

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) elnökhelyettesei folytatják eddigi területeiken a munkát a kormány által tavaly júniusban elfogadott “Befektetés a jövőbe” című stratégia által megszabott irányok szerint – közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) múlt pénteken tájékoztatott arról, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Spaller Endrét nevezi ki az innovációs hivatal elnökévé február 1-jei hatállyal – emlékeztetett közleményében a NIH.
A szervezeti és működési szabályzat szerint az innovációs hivatalt egy elnök és két elnökhelyettes vezeti. Az elnöki pozíció 2012 decembere óta betöltetlen, Korányi László kül- és belkapcsolati elnökhelyettes korábbi feladatai mellett, mint megbízott látta el teljes körűen az elnöki feladatokat – tudatta a hivatal.
A NIH idei kiemelt feladatai között szerepel a startup ökoszisztéma építésében elkezdett inkubátorprogram folytatása, a Runway Budapest dokumentumban megfogalmazott további tervek megvalósítása, valamint a Horizont2020 és a GINOP programok minél sikeresebb hazai elindításának támogatása. Mindezek az eddigiekhez hasonlóan az NGM parlamenti és gazdaságstratégiai államtitkárságával szoros együttműködésben folynak majd – áll a NIH közleményében.(MTI)

Scroll To Top