Fiktív munkalehetőséget hirdetve csalt ki pénzt egy férfi több mint hétszáz embertől

Vádemelést javasol a rendőrség egy férfival szemben, aki fiktív munkalehetőséget hirdetve csalt ki pénzt több mint hétszáz embertől – tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Szabó Zita tájékoztatása szerint a csemői férfi 2012 augusztusától internetes oldalakon, majd később több hirdetési újságban kínált valótlan munkalehetőségeket. A gyanúsított az érdeklődőktől a szerződéskötés, postázás, illetve orvosi vizsgálat költségeire különböző összegeket utaltatott bankszámlájára. Miután azonban a jelentkezők kifizették a kért pénzt, a hirdetőt nem tudták többé elérni. Eközben egy jászberényi vállalkozás vezetője is feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, mert a valótlan tartalmú hirdetésekben cége adatait fedezte fel.
A szóvivő jelezte: az ügyben a Jászberényi Rendőrkapitányság folytatott eljárást csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A több szálon futó nyomozás eredményeként azonosították a 29 éves hirdetőt és megállapították, hogy a férfi éveken át 722 sértettet károsított meg, körülbelül egymillió forint összértékben. A rendőrök a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, ellene a nyomozást január 29-én befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal továbbították a Jászberényi Járási Ügyészségnek. A férfi előzetes letartóztatásban van.(MTI)

Scroll To Top