EU-tisztújítás – DK: Navracsics csúfosan leszerepelt a meghallgatásán

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Navracsics Tibor csúfosan leszerepelt szerdai biztosjelölti meghallgatásán.

Molnár Csaba, az ellenzéki párt alelnöke és EP-képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a magyar jelölt a kérdések jelentős részére nem tudott vagy nem akart válaszolni, és megsértette az Európai Parlamentben ülők tekintélyét. Hozzátette: Navracsics Tibor megbukott és pótvizsgára kötelezték.
A DK-s politikus frakciókoordinátorok tájékoztatására hivatkozva azt mondta: két dolgot kifogásoltak a jelölttel kapcsolatban, az egyik, hogy nem ért a rábízandó területhez, a másik, hogy megkerülte a kérdéseket.
Molnár Csaba – aki részt vett a meghallgatáson – azt is mondta, hogy miközben a hazai sajtóban elismerően szóltak Navracsics Tiborról, a helyszínen senki nem gondolta így.
Szólt arról is, hogy a most meghallgatott jelöltek közül tudomása szerint senkit nem kellett “pótvizsgára bocsátani”. Az írásbeli kérdések szerinte azt jelzik, hogy a jelöltet nem akarják ismét meghallgatni, mert nem tűrik a mellébeszélést.
Az ellenzéki politikus példátlannak nevezte, hogy Navracsics Tibort elutasítja a frakciók többsége. Úgy vélte: a biztosjelölt hétfőn kap egy utolsó esélyt, hogy “megpróbáljon úgy viselkedni, ahogy egy európai uniós felsővezetőhöz illik”. Ha nem teszi, véglegesen meg fog bukni, ami nemcsak az ő szégyene, hanem rossz bizonyítvány Magyarországról is – hangoztatta Molnár Csaba.
A DK alelnökének felvetették, hogy az MSZP reagálása szerint Navracsics Tibor azt mondta, amit egy leendő uniós biztostól elvárnak. Molnár Csaba erre azt mondta, hogy a DK ezzel mélyen nem ért egyet.
Arra vonatkozóan pedig, hogy Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő vendégül látta Brüsszelben a gój motorosokat, úgy reagált: van olyan szereplő, akivel ha valaki ad magára, akkor nemhogy fogadást nem köt, szóba sem áll vele, és a gój motorosok ilyenek. Szanyi Tibor hibázott, de biztosan meg is bánta – tette hozzá.(MTI)

Scroll To Top