Devizahitelek – A Jobbik parlamenti állandó bizottságot szorgalmaz

A Jobbik szerint állandó bizottságot kell létrehozni az Országgyűlésben a devizahitelezés eredőjének és következményeinek kivizsgálására.

Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a devizahiteles kerekasztal aznapi ülésén olyan parlamenti határozati javaslat kidolgozásáról döntöttek, amelynek célja, hogy ha jogi bonyodalmak miatt megszűnne a végrehajtási moratórium, akkor se kerüljenek több ezren nehéz helyzetbe.
Emellett állandó bizottsággal vizsgáltatnák a devizahitelezés kérdéseit.
A jobbikos politikus kiemelte: a kormánynak nem a Bankszövetséggel kell tárgyalnia, hanem a kérdésben érintett civil szervezetekkel.
A sajtótájékoztatón a kerekasztal képviselői közül mintegy két tucatnyian voltak jelen. Tatár József, az Otthonvédelmi Tanács képviselője azon álláspontjának adott hangot, hogy a kormányzati döntéseket nem lehet egyértelműen kategorizálni, azt ugyanakkor kifogásolta, hogy kirekesztik az érintetteket a jogorvoslatból. Polgár Zoltán, a Jogállamiság Egyesület képviselőjeként az ítélőtábla döntésére utalva bírálta, hogy az állam nem tud konkrét ügyfeleket képviselni. Póka László, a Nem adom a házamat mozgalom részéről nyomásgyakorlást sürgetett és arra szólított, hogy senki nem fizessen a bankjának, amíg nem számoltak el vele.
Monostori Attila, a Devizahiteles Charta képviselője pedig az általa kijelölt jogi és pénzügyi szakértők meghallgatására szólította fel a kormányt.
Z. Kárpát Dániel később elhatárolódott attól a véleménytől, hogy senki ne fizessen. Jelezte: a továbbiakban is folytatják az egyeztetést minden érintettel.(MTI)

Scroll To Top